Realybės suvokimas: kūnas ir siela

Kūnas ir siela, Realybės suvokimas

Klausimas. Kas yra kūnas ir siela?
Atsakymas. Prieš pradedant kalbėti apie sielą ir kūną, reikia suprasti, kokiu būdu mes jaučiame save ir mus supančią tikrovę.
O jaučiame televizoriaus principu: atsiranda elektroninės jėgos ir ekrane pasirodo vektoriai, sukuriantys paveikslą, kurį mes ir suvokiame.
Tas pats vyksta mūsų galvoje. Kaip rašo Baal Sulamas, galvoje egzistuoja toks pats ekranas, per kurį perduodami vektoriai – jėgos, piešiančios mums įvairius paveikslus. Tik šie vektoriai – mūsų asmeninės vidinės jėgos, kurios baltos šviesos fone paišo mums mūsų įprasto pasaulio paveikslą.
Šis suvokimo principas būdingas ir dvasiniam pasauliui. Jeigu imsime ne egoistinius, o altruistinius santykius, tai gausime dvasinio pasaulio paveikslą. Tai yra viskas, ką aš suvokiu savo egoistiniuose noruose, piešia man mūsų pasaulio paveikslą. Viskas, ką suvoksiu savo altruistiniuose noruose, jeigu juos įgysiu, vadinsis aukštesniojo arba dvasinio pasaulio paveikslu. Ir daugiau nieko. Tokie ir skirtumai.
Mūsų pasaulyje egzistuoja fiziniai kūnai, kuriuos jaučiame kaip savo nuosavybę, nors tai taip pat vektoriai, taip pat jėgos, kurie mūsų jausmų organuose (pojūčiuose) leidžia mums pajausti, kažkokią šilumą, gyvybę. Siela mes vadiname vitalinę jėgą, suteikiančią gyvybę materialiam kūnui. Tai – „gyvūninė siela“. Iš principo, ir viena, ir kita tėra tik jėgos, kuriančios mums šiuos įsivaizdavimus.
Kas dėl dvasinio pasaulio, tai jeigu viską piešiu ne egoistinėse, o altruistinėse jėgose, tuomet mano dvasinis kūnas bus noras duoti, priešingas dabartiniam – norui gauti. Vitalinė jėga, kuri tą norą duoti užpildo, būtų siela, turinti davimo ir meilės, o ne gavimo jėgą, kaip dabar.
Deja tas, kuris neįgijo šių jėgų (kol kas yra pereinamajame laikotarpyje), negali šito pamatyti.
Kabalos mokslas nieko neįrodo ir nerodo. Ši metodika žmogų moko matyti dar vieną, visapusiškesnį, tikresnį pasaulio vaizdą, į kurį šiandieninis pasaulio suvokimas įeina kaip mažas fragmentėlis.
Taikydamas sau šią metodiką, žmogus vysto savo jutimo suvokimo organus tol, kol su davimo jėga įgyja galimybę piešti savyje aukštesniosios šviesos (bendros davimo savybės) fone dvasinio pasaulio paveikslą.
Tuomet žmogus vienu metu egzistuos ir mūsų, ir aukštesniajame pasaulyje.

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyvenimas akvariume

Iliuzinis pasaulis

Šis pasaulis – sapnas sapne, kuris sapne…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>