Turtuolio noras

Egoizmo vystymasis, Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Klausimas. Pirmąsyk per dešimt metų sumažėjo pasiturinčių žmonių skaičius pasaulyje. Turinčiųjų daugiau nei 30 milijonų dolerių skaičius per metus sumažėjo 5500. Ar manote, kad tendencija augs?
Atsakymas. Be abejo, bet tai nereiškia, kad bendras žmonijos turtas mažės. Turtuolių skaičius mažės, bet likę augs kokybiškai, t.y. sukauptų pinigų kiekis didės.
Tarkime, aš turtuolis, mano valdžioje garlaiviai, geležinkeliai, bankai, gamyklos ir pan. Nejau būsiu suinteresuotas, kad kiti irgi pasiektų mano lygį? Ne! Priešingai, noriu, kad jie būtų paprasti žmonės, kurie valgo iš to, ką šiandien užsidirbo, o rytdienai tegu nieko neturi ir priklauso nuo manęs.
Klausimas. To nori turtuolis iš vargšo?
Atsakymas. Žinoma. Ir todėl savaime pasaulyje mažės turtuolių skaičius, bet likusiųjų kapitalas augs. Taip skurstančiųjų mūsų planetoje skaičius pasieks 99,9999 nuošimčius, nes visas turtas bus sutelktas poros tūkstančių žmonių rankose.
Klausimas. Žvelgiant iš kabalos pozicijų taip ir turi būti?
Atsakymas. Taip, netgi taip, kad liks tik vienas turčius, o visi kiti bus visiški vargšai. Tai natūralus egoizmo vystymasis. Klausimas tik tas, kas su tuo bus toliau, kuriuo etapu kils maištas iš apačios. Tačiau mano nuomone nebus nei revoliucijų, nei karų nebus. Mes jau išėjome iš to.
Žmonės artėja prie brandos etapo. Kaupiasi pykčio debesys Kūrėjui, Gamtai, likimui – viskam. Ir tai gerai, mat žmonės pradeda suprasti, kad iš tikrųjų reikia perdaryti patį žmogų. Viskas priklauso nuo individų, nuo to, kaip žmonės tarpusavyje susiję. Tik ryšys tarp mūsų ir gali pakeisti visuomenę.
Žmonės suvoks, kad jiems būtinas kokybiškas pokytis. Jie ieškos, kol nesuras kabalos metodikos. Norisi tikėtis, kad šis etapas bus dabar, nes visos galimybės išsemtos. Niekas neturi idėjų, nei geresnių sprendimų: nei filosofai, nei politikai, nei politologai, nei ekonomistai ir t. t. Todėl mums, kabalistams būtina išeiti ir garsiai skelbti, ką turime.
Per ypatingą ugdymą, mūsų turimą metodiką, galima padaryti taip, kad per trumpą laiką, vos po keleto užsiėmimų ar specialių susitikimų žmonės supras, kad čia slypi ypatinga, galinti pakeisti visuomenę jėga.
Pasaulyje yra viskas, problema – padalijimas. O padalinti galima tik bendraujant, esant ryšiui tarp žmonių, ir būtent šį ryšį mums reikia užmegzti. Santykiai turi būti lygūs, lygiaverčiai, paprasti, ir tada visiems bus gerai.

Iš 2016 m. kovo 3 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasaulinio egoizmo viršūnėje

Greitai kiekvienas norės turėti atskirą planetą

Augimo ekonomikos galas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>