Saldus mamos namų kvapas

Auklėjimas, vaikai, Vyras ir moteris

Šeima – tai pirmiausiai mama. Juk vaikas užauga ant jos rankų, prie jos krūties ir čia jam visas gyvenimas. Jam patinka jos kvapas, kūnas. Daugumoje kultūrų motina nuolatos nešiojasi savo vaiką su savimi, pririštą prie nugaros arba krūtinės, ir taip jis auga.
Kai berniukas užauga ir jam nebereikalinga tėvų globa, jis turi išeiti į gyvenimą, pats užsidirbti duoną, pats pasirūpinti savimi. Tuomet ištrūkęs iš po mamos sparnelio eina pas žmoną, į savo paties šeimą. Taip vyksta savaime.
Anksčiau egzistavo labai stiprus ryšys tarp nuotakos ir anytos. Nuotaka pereidavo gyventi į vyro namus ir jo mama mokė ją, ką jis mėgsta, prie ko pripratęs. Nuotaka turi perimti visas vyro tėvų namų tradicijas, įprastus vyrui patiekalus.
Taip priimta, kad virtuvė turi atitikti vyro skonį. Žmona prisitaiko prie vyro kulinarinių skonių ir turi išmokti iš vyro mamos, kaip gaminti jam įprastus patiekalus.
Vyras pereina iš mamos pas žmoną, o gera žmona kiek galėdama aplink jį sukuria tokią pačią atmosferą, kad jis jaustųsi kaip mamos namuose. Taip gamtos surikiuota, ir jeigu laikomės šios taisyklės, tai jaučiamės gerai.
Vyras vertins žmoną ne pagal grožį, juk mes žinome, koks jis trumpalaikis, ir ne už jaunystę, nes ji greitai praeina. Žinoma, neįmanoma be ginčų, be pykčių šeimoje dviem egoistams kartu gyvenant šeimoje. Jeigu žmona ima pavyzdį iš anytos, ji pati tampa vyrui tarsi motina.
Jis elgsis su žmona tarsi su mama: su ta pačia pagarba, šiluma. Tai veikia pasąmoningai, dėl pažįstamo namų maisto kvapo, vidinio instinkto.
Norėdami, kad ir toliau egzistuotų šeimos institucija, mums reikia paaiškinti šiuos principus jaunoms poroms. Nuotakos turėtų gauti galimybę mokytis anytos namuose, kad sužinotų, prie ko pripratęs jaunikis.
Nesvarbu, kad jis galbūt jau ilgai gyvena savarankiškai, o ne tėvų namuose, galbūt netgi užsienyje. Bet iki penkiolikos gyveno tėvų namuose? Vadinasi, nuotaka turi būti suinteresuota sukurti tą pačią atmosferą savo namuose.
Taip jaunikis pajaus, kad jis vėl atsidurs mamos namuose. Tuomet jis pasąmoningai su žmona elgsis su ta pačia pagarba ir netgi baime, su tuo pačiu atsargumu, kaip ir su mama. Jis norės, kad jo namuose būtų tokie patys santykiai kaip ir vaikystėje.
Vyras nori būti šalia mamos! Mes galvojame, kad mergaitės nori likti su mama, bet berniukai to nori ne mažiau. Nors jie išvažiuoja toli nuo tėvų namų, bet su savimi nusineša jo skonį – nepakartojamą mamos namų skonį.

Iš 2015 m. vasario 15 d. pokalbio „Naujasis gyvenimas“, 521 laida

Daugiau šia tema skaitykite:

Nėra vietos, jaukesnės už gimtuosius namus

Mūsų laimės paslaptis

Šeima – kaip visatos centras

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>