Karas keliuose

Egoizmo vystymasis, Izraelis šiandien

Komentaras. 2015 metais Izraelyje smarkiai išaugo eismo įvykių skaičius. Šalyje žuvo 357 žmonės, tai 12 proc. daugiau, palyginti su 2014 metais. Beje, 2012 metais užfiksuotas nedidelis eismo įvykių sumažėjimas, o paskui vėl staigus pakilimas, kuris tęsiasi iki šiol, nepaisant dedamų pastangų.
Atsakymas. Tuo pat metu auga egoizmas, žmonės tampa niūresni, piktesni, nepakantesni ir nekantresni. Žinoma, jie negali elgtis kitaip. Jiems aptemsta protas. Tuo metu jie savęs nekontroliuoja.
Kitaip tariant, jei kažkas yra prieš mano norą, aš pasiruošęs užmušti, ištrinti, pašalinti kitą žmogų, kad jis išnyktų! Mano egoizmo veikimas manyje – tai stipriausias veiksmas. Jis taip mane užvaldo, kad jau nieko neatsimenu ir nieko nesuprantu, – tiesiog veikiu!
Mes pasiekėme tokią būseną, kai egoizmo neįmanoma neutralizuoti jokiu protu. Protas dingsta veikiamas išaugusio egoizmo, šis užima jo vietą ir stumia žmogų į priekį!
Pažvelkite, kaip veikia arabai. Ištekėjusi moteris, mažų vaikų motina, ima peilį ir eina žudyti. Argi ji neturi motiniško instinkto?! Vis dėlto ji pakyla ir eina tarsi zombis.
Tas pats keliuose! Egoizmas – ir yra egoizmas! Nesvarbu, iš kokios pusės ir kaip. Jis iškils manyje, ir viskas – tik jis man vadovauja!
Todėl neturi reikšmės, ar žmonės išeina su peiliu žudyti, ar kitus numuša mašina, – programa viena: „Aš turiu jį užmušti! Pašalinti iš savo kelio!“
Matau, kaip žmonės vairuodami aplenkia ir užkerta kelią vieni kitiems. Beje, lygioje vietoje. O juk daugelis iš jų niekur neskuba!
Klausimas. Tai ką daryti?
Atsakymas. Kol neištaisysime egoizmo, nieko nepadarysime! Žmonių keliuose žus daugiau nei karuose! Jei suskaičiuotume žuvusiuosius per visus Izraelio karus, manau, kad keliuose žuvo žymiai daugiau žmonių.
Ir nieko nepadarysi. Reikia užmušti egoizmą, kitu atveju jis užmuš mus. Ir ne tik keliuose, bet visur! Jei įvertintume, ką kasdien daro su mumis egoizmas, pasibaisėtume!
Šį blogį turime suvokti ir tada su juo galima pradėti dirbti. Kitu atveju niekas nepadės. Viskas taip ir tęsis, kol kiekvienas žmogus, veikiamas teisingo auklėjimo, išsivalys nuo egoizmo.

Iš 2016 m. sausio 12 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl dvasiniame kelyje nėra įspėjamųjų ženklų

Susivienyti, nepaisant visų skirtumų

Į vienybę – taikiuoju keliu

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>