Purimo herojai: Ester

Izraelis ir pasaulio tautos

Ester – tai slapta jėga, galinti sujungti karalių su žydais.
„Karalius“ – omenyje turimas Kūrėjas, iš kurio išeina dvi jėgos: iš vienos pusės – Mordechajus iš kitos Ester. Abi jėgos ištaiso žydus, kad jie išsitaisę galėtų atsilaikyti prieš visą Babiloną.
Pirmąsyk žydai išėjo iš Babilono vedini Abraomo1500  m. prieš mūsų erą. Dar po tūkstantmečio jie vėl atsidūrė Babilone, iš kur juos padedamas Ester išvedė Mordechajus.
Ester lieka Babilone. Jai nuo karaliaus Achašveroš gimsta sūnus, kuris vėliau gelbsti žydams statant antrąją Šventyklą. Šie istoriniai faktai labai įdomiai aprašyti šaltiniuose.
Iš esmės, Ester – puikus pasiaukojančios žydų moters pavyzdys, ji kukli, tyli, įžvalgiai išmintinga, teisingai pataria visai tautai. Laikydamasi jos patarimų, tauta išsilaisvina nuo egoizmo.
Vardas „Ester“ kyla iš hebrajų kalbos žodžio „astara“ – paslėptis, ir reiškia paslėptą, moterišką, tautos jėgą. Tad šios jėgos reikia ieškoti mūsų kartoje. Ji yra.
Ester – apibendrintas teisingos moteriškos jėgos pavidalas, ji egzistuoja tautoje taip, kaip Mordechajus. Pasitelkęs šias dvi jėgas, kurias mums suteikia Kūrėjas, per šiuos gamtos jėgomis pasireiškiančius pavidalus, Jis mus valdo, suartina mus, paverčia tauta, juk Babilone buvome tiesiog rinktinė. Bet vos tampame tauta, Kūrėjas mus išveda iš Babilono.
Mūsų laikais fiziškai mūsų niekur nereikia išvesti, tik dvasiškai. Tam mums reikia susijungti, kad būtume vienas, vieningas tinklas, kuriame atskleistume Kūrėją ir atneštume tai visam pasauliui.
Mums trūksta dviejų jėgų: Ester ir Mordechaj. Tačiau jos egzistuoja mumyse, ir šiandien mūsų organizacija jas atskleidžia. Kabala kaip metodika jau atskleista, ją kažkada Mordechajus ir Ester norėjo pasiūlyti tautai. Ir jeigu tik įstengsime kreiptis į tautą jai esant jos dabartiniame didžiulio egoizmo lygmenyje, ir ji paklausys mūsų, tai galėsime susijungti ir išeisime iš dvasinės tremties.
Tada atsivers Dangus, atsiskleis Kūrėjas. Pasaulio tautos kreipsis į mus ir pakels į dvasinę Jeruzalę.

Iš 2016 m. kovo 16 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Purimo istorija – atskleisti, kas paslėpta

Šviesioji Purimo šventė

Purimas – tai ištaisyto pasaulio gimimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>