Persirengimas per Purimą

Izraelis ir pasaulio tautos

Klausimas. Kodėl egzistuoja paprotys persirengti per Purimą?
Atsakymas. Purimas – tai mūsų ankstesniųjų būsenų demaskavimas, juk kiekvienas iš mūsų iš tikrųjų yra piktadarys! Mes persirengiame įvairiais personažais: ir piktadariais, ir teisuoliais, iš vienos pusės Amanu ir Achašveroš, iš kitos – Mordechajumi ir Ester.
Purimas – tai karnavalas. Po kaukėmis slepiame veidus, nes tai gėrio ir blogio atskleidimas, kai visiškai netenki savo asmenybės, savo veido ir negali atskirti piktadario nuo teisuolio, juk jie visiškai išsitaiso ir palaiko kits kitą mums judant Kūrėjo link.
Būtent tinkamai suderinę piktadarius ir teisuolius susiliejame, susijungiame, suartėjame su Kūrėju, prilygstame Jam, tampame su Juo panašūs. Persirengti galima kuo tik nori ir keletą kartų. O galima apsirengti dvejopai – iš vienos pusės teisuolio kaukė ir kitos piktadario ir atvirškčiai.
Purimo švente simbolizuoja galutinį žmonijos išsitaisymą nuo blogio į gėrį, kai atsiskleidžia visas blogis, kuris keičiamas į gėrį.

Iš 2016 m. kovo 16 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Purimas – tai ištaisyto pasaulio gimimas

Šviesioji Purimo šventė

Purimo istorija – atskleisti kas paslėpta

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>