Laimės ir tikėjimo tolerancijos ministrai

Krizė, globalizacija

Komentaras. Jungtiniuose Arabų Emyratuose sukurti du nauji ministrų portfeliai: laimės ministras ir tikėjimo tolerancijos ministras.
Manoma, kad laimės ministras darys visuomenę laimingesnę konsoliduodamas visus valstybinius planus, programas ir politiką.
Atsakymas. Išeitų, kad po to kai visos ministerijos ir valstybės vyrai tiek pridarė, ne kartą išsukdami visuomenei rankas, ateina laimės ministro laikas, kuris ims įtikinėti žmones, kad jie laimingi. Juk jis neveiks prieš visas ministerijas?
Vadinasi, jo užduotis yra įteigti žmogui, kad jis laimingas, glostant ir dresuojant it mažą šuniuką.
Esmė ta, kad artimiausiu metu Jungtinių Arabų Emyratų laukia didelės problemos dėl naftos kainų kritimo, nes amerikiečiai juos iškeitė į iraniečius ir t. t. Apskritai, ten kils rimtų problemų lyginant su tuo, kas buvo per paskutinius dešimtmečius.
Klausimas. Kas, anot kabalisto, yra laimė?
Atsakymas. Laimė – kai esi visiškoje harmonijoje su bendra gamtos jėga, su visu tuo, kas tave supa, aukščiau laiko, erdvės, judėjimo. Ir, nepaisant viso savo egoizmo, kuris visą laiką plėšo tave dalimis, tu tiktai plauki gamtos vienybėje, jos amžinoje ramybėje. Tai yra laimė.
Bet tai nereiškia, kad žmogus tampa pasyvus. Priešingai. Visa jo prigimtis nuolatos keičiasi, stumia į skirtingas puses, o jis pakyla virš to į nepertraukiamą ramybę ir taip randa pusiausvyrą su gamta.
Juk visa gamta yra visiškoje ramybėje. Ir viskas, kas mums atrodo kaip neva kintantis, keičiasi tik mūsų pojūčiuose.

Iš 2016 m. vasario 9 d. televizijos laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Begalinės laimės formulė

Laimingus mus daro pojūtis, o ne priteklius

Laimė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>