Ateities valstybė

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė. Išsivysčiusių šalių piliečiai gauna tiesioginę finansinę išmoką vien dėl to, kad yra šios šalies piliečiai. Juk geriausi rezultatai kovojant su skurdu yra ne socialinės programos, o tiesioginė pinigų išmoka namų ūkiui. Tačiau ši politika tiesiogiai stimuliuoja vartojimo paklausą.
Automatizacija panaikina milijonus darbo vietų. Ekonomikoje piliečio pareiga tampa ne gamyba, o vartojimas – dalyvavimas grandinėje, nuo kurios ima tekėti kraujas ekonomikos kraujagyslėse. O pinigų dalinimas atgaivina paskirstymo sistemą, iš kurios anksčiau buvo pašalinti vargšai.
Tai skamba, kaip pasaka apie komunistinę ateitį, kur „iš kiekvieno pagal gebėjimus, kiekvienam pagal poreikius“. Angliavandenilio epochos saulėlydis išstumia Rusiją iš naftos rojaus į tikrovę.
Centralizuota valstybė tirpsta, užleisdama vietą vietinei valdymo sistemai, viršvalstybinėms struktūroms, tarpvalstybinėms ekonominėms ir politinėms sąjungoms. Ateities valstybė ir ateities pilietis taps visiškai skaidrūs.
Komentaras. Džiaugiuosi nuomonėmis, kurias pastaruoju metu išsako specialistai – jos tampa vis panašesnės į tai, ką apie mūsų kartą jau daugelį metų sako kabala.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>