Kaip pamilti save?

Dvasinis darbas

Klausimas. Jeigu kabala remiasi principu „pamilk artimą, kaip pats save“, tai kaip pamilti save? Ar įmanoma nemylint savęs, pamilti artimą?
Atsakymas. Ne. Klausimas keliamas neteisingai. Aš neturiu savęs neapkęsti, kad mylėčiau kitus. Man duodamas pavyzdys: kaip rūpinuosi savimi kiekvieną akimirką, taip turiu elgtis su kitais.
Turiu rūpintis, kad jiems būtų patogu, gera, saugu, šilta, sotu lygiai taip, kaip rūpinuosi savimi susidūręs su paprastais kasdieniais dalykais.
Dar daugiau, jei suprantu, kad ne tai svarbiausia gyvenime, ir patenkinęs minimalius, normalaus gyvenimo poreikius, visą kitą susieju su tuo, kaip pasiekti savo amžiną, tobulą būseną ir pradedu su ja jungtis, tuomet esu pasiruošęs tai paaiškinti ir kitiems žmonėms.
Kad jie suvoktų, kokia ypatinga galimybė yra mūsų pasaulyje: pereiti iš šio pasaulio į aukštesnįjį pasaulį ir pradėti egzistuoti jame būnant amžinos, tobulos būsenos.

Iš 2015 m. gruodžio 27 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Besąlyginė meilė

Pažink pasaulį, kuriame gyveni

Tikslus nusitaikymas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>