Kam mums dvasiniai pasauliai?

Krizė, globalizacija

Klausimas. Kodėl mums reikia pajusti dvasinius pasaulius?
Atsakymas. Turime pajusti dvasinius pasaulius, nes be to nežinome, kaip teisingai elgtis šiame pasaulyje, ką daryti su savimi, kaip žiūrėti į kitus, dėl ko egzistuojame, kokios jėgos mus valdo, kur turime laisvę rinktis, o kur – ne.
Turime suprasti, kur esame visiškai priklausomi nuo gamtos, o kur galime ką nors keisti. Ir jei galime, kaip tai padaryti: atsitiktinai, staiga užsinorėjus ar žinant teisingą judėjimo tikslą į kažką gerą sau ir kitiems.
Mums reikia pažinti sistemą, kurioje gyvename, nes nežinodami elgiamės tarsi akli kačiukai. Tačiau kačiukai turi mamą, o mes esame aklų gamtos jėgų naguose. Yra jėgų tinklas, kuriame mes įkalinti ir visiškai nežinome, kokius siūlus tampome.
Evoliucija, nuolatinis gamtos vystymasis, vyksta pagal griežtus dėsnius. Tačiau nuo tam tikro momento šis vystymasis reikalauja protingo, teisingo žmogaus įsikišimo. Ir jei žmogus nepasiruošęs teisingai įsilieti į vystymosi formulę, ši atsisuka prieš jį patį, versdama vis labiau įsisavinti vystymosi sistemą.
Matome, kad nieko nepaisydami pasiekėme tokią būklę, kai viskas griūna, o mūsų sukurtas pasaulis tapo siaubingas. Naikiname gamtą, nežinome, kas bus rytoj, ir palaipsniui imame suprasti, kad visų problemų šaltinis – mes patys, mūsų egoizmas.
Šioje situacijoje kyla ne tikėjimo dvasiniais pasauliais klausimas, o kaip išsigelbėti. Ką daryti, kad nesukeltume jokių problemų? Žiūrėkime, kas vyksta Rusijoje, Amerikoje, Europoje, Artimuosiuose ir Tolimuosiuose Rytuose, Lotynų Amerikoje ir Afrikoje – visi kenčia. Nėra nė vieno žmogaus pasaulyje, galinčio pasakyti, kad vien tik mėgaujasi ir yra be galo laimingas. Nebent kvaišalų vartotojai.
Įspraudėme save į aklavietę. Ir čia, iš vienos pusės, atsiveria būtinybė suprasti, kurgi yra visų problemų priežastis, o iš kitos pusės – kabalos mokslas, sakantis: „Papasakosiu jums apie viską ir suteiksiu galimybę patiems išvairuoti teisingai“.
Gyvename ypatingu laiku: jis ir labai baisus, blogas, piktas, nenuspėjamas, ir ypatingas, nes galime atskleisti visą sistemą, valdančią mūsų pasaulį, ir pradėti joje dirbti.
Todėl turime džiaugtis tokiomis aplinkybėmis, kurios verčia mus atskleisti valdančią sistemą, vadinamąjį Aukštesnįjį pasaulį, ir suteikia tam galimybę.

Iš 2015 m. gruodžio 27 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Norint suprasti, reikia patirti

Su savimi keliant visą pasaulį

Atitolti, kad suartėtume

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>