Ar Europa susitvarkys su savo bėdomis?

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Pranešimas. Ispanijoje vienai laisvai darbo vietai tenka 80 bedarbių, nedarbo lygis jaunimo tarpe – 51%. Lygiai tas pats Graikijoje, Portugalijoje, Prancūzijoje. Tai tikra bomba, jeigu prisiminsime migrantų antplūdį ir kokį aktyvų vaidmenį atlieka jaunimas šiuolaikinėse gatvių revoliucijose.
Europos socialinė sistema akivaizdžiai nebekontroliuojama. Bedarbių, gaunančių pašalpas skaičius pranoko leistinas ribas, paprastai šios problemos neišspręsi.
Dabar turi vykti viena iš dviejų: arba Europos politikai ims devalvuoti eurą, sumažins pašalpas, panaikins minimalų atlyginimą, ims aktyviai vyti migrantus, arba užleis savo krėslus kam nors ryžtingesniam. Artėjančią katastrofą mato visi, o dabartinėje situacijoje aštresnis judėjimas gali sugriauti ES ekonomikos kortų namelį. Krizė tik prasideda, Europai teks patirti dar daug nemalonių akimirkų.
Komentaras. Krizė tik prasideda, Europa turi suprasti, kad krizė sisteminė ir ją įveikti galima tik visiškai perkuriant visuomeninius santykius, o tai įmanoma tik ugdant visuomenę vienybės dvasia. Būtent tai ir turėjo būti ES kūrimo pagrindas, tačiau ES kūrėjų aplaidumą kuriant ES pagrindą kaip ES tautų suartėjimą dar teks ištaisyti. Po ilgų ieškojimų jie bus priversti priimti kabalos siūlomą vienijimosi metodiką.

Daugiau šia tema skaitykite:

Europa patiria sudėtingiausią laikotarpį

ES – kančių keliu į laimę

Senosios Europos bejėgiškumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>