Vienišiaus būtis

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija

Nuomonė. Netrukus sociumas nustos egzistuoti. Daugumai pakanka bendravimo internete: socialiniuose tinklalapiuose, naudojant perdavimo duomenų programas ir kitas priemones, kurios išstumia į antrąjį planą tikrąjį bendravimą su aplinkiniais.
Jei apribosime buvimą internete ir sumažinsime bendravimą per virtualias informacijos keitimosi programas, demografinė krizė ateis anksčiau nei tikimasi.
Komentaras. Egoizmo vystymosi neišvengsime – jis veda prie vienišiaus būties, nes taip kiekvienas jausis patogiai, saugiai. Kartu kiekvienas jaus „mirtį“ – kaip gyvenimas sustoja, depresija auga.
Atrodytų patogi vienatvė ir depresija nesuderinama, bet šitaip gamta stumia mus vienytis, o mūsų egoizmas tam priešinasi. Štai šios dvi jėgos ir privers mus apsispręsti dėl būtinybės sujungti individualumą ir ryšį, t. y. prie „meilės, pakilus virš egoizmo“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Vienišas arba gyvenimas atskirai

Naujasis „Facebook“ veidas

Internetas – vystymosi greitintuvas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>