Išsklaidyti mitai apie kabalą

Kabala, Kabala ir kiti mokslai

Mistika ar mokslas?
Klausimas. Kad ir kiek mane įtikinėtų, jog kabala – tai mokslas, ji man vis dar atrodo mistika. Man neaišku, kas joje moksliška.
Atsakymas. Mūsų pasaulį tyrinėjame penkiais kūno jutimo organais, duotais nuo gimimo. Tuo remiasi visi mokslai ir mūsų žinios šiame pasaulyje.
Bet yra dar viena tikrovė, kurią su šiuolaikine fizika pradedame atskleisti pastaruoju laiku. Aptinkame tai, kad už mūsų suvokimo galimybių ribų egzistuoja tam tikra tikrovė, kuri, panašu, yra aukštesnysis pasaulis, aukštesnysis matavimas.
Ji turėtų egzistuoti virš laiko, judėjimo, erdvės, virš visų žemiškųjų apribojimų, už mūsų Visatos ribų. Šios tikrovės negalime pajusti, nes neturime tam tinkamų jutimo organų.
Kabalos mokslas dėl to taip ir vadinasi, nes moko gauti (žodis „kabala“ reiškia „gavimas“). Visų pirma, šis mokslas formuoja mums naujus suvokimo organus. Jie skiriasi nuo įprastų jutimo organų tuo, kad pagauna materiją ne savo viduje, o išorėje.
Penki mūsų pasaulio suvokimo kūno jutimo organais būdai vadinasi: regėjimas, klausa, lytėjimas, skonis, uoslė. O suvokimas Aukštesniojo pasaulio, esančio virš įprasto kūniškojo, vyksta penkiose savybėse, vadinamose: Keter, Chochma, Bina, Zeir Anpin, Malchut.
Suformavę savyje šias naujas savybes per kabalos mokslo studijas, pajuntame naują pasaulį, kurį vadiname Aukštesniuoju pasauliu. Priklausomai nuo to, kiek ji juntame, tiek pradedame gyventi jame. Iki tiek, kad netgi mirus kūnui ir nustojus per jį justi ir matyti mūsų pasaulį, liekame gyventi Aukštesniajame, kurį išmokome justi būtent gyvendami savo žemiškajame kūne.
Jeigu nepasiekėme Aukštesniojo pasaulio, tai ir vėl gimstame šiame pasaulyje gyvūniniuose kūnuose ir gauname galimybę per šį gyvenimą atskleisti Aukštesnįjį pasaulį, kad liktume jame amžinai.

Iš 2016 m. vasario 28 d. radijo programos

Daugiau šia tema skaitykite:

Mitų apie kabalą priežastis

Ar visi pajėgūs mokytis kabalos?

Pats esi atsakingas už savo gimimą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>