Kabalistiniai tekstai

Dvasinis darbas, Kabalos mokymasis

Klausimas. Ar galima tą patį tekstą ar knygą skaitant pakartotinai suprasti ir jausti kitaip, ir kodėl?
Atsakymas. Viskas priklauso nuo žmogaus. Juk du tą pačią knygą skaitantys žmonės patiria visiškai kitokias būsenas.
Knyga parašyta kabalisto, pajautusio dvasinį pasaulį ir užrašiusio savo įspūdžius iš šios aukštesnės pakopos tam tikrais žodžiais, sakiniais, ženklais. Todėl skaitydami tą knygą turime maksimaliai prilygti tam kabalistui, kad bent iš dalies pajaustume jo būseną.
Tuo pat metu darome viską, kas priklauso nuo mūsų, laikomės mūsų mokytojų užrašytų patarimų studijuojantiems kabalą: susiburiame drauge, skaitome kabalistinius šaltinius, o paskui aptariame tas temas.
Visas mūsų gyvenimas sutelktas apie kabalistinius šaltinius ir mes kiek įmanydami siekiame savo santykius prilyginti dvasiniams kelim (indams) visiškai susijungdami, kad mes, dešimt žmonių, drauge susirinkę studijuoti tą šaltinį, stengtumėmės pasiekti dvasinę šaknį, t. y. knygą parašiusio autoriaus aukštumas.
Turime tarpusavyje susijungti, prilygti tai dvasinei būsenai laukdami, kad mus imtų veikti Šviesa, kurią tas kabalistas atskleidė ir aprašė savo knygoje.

Iš 2016 m. vasario 7 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Visų pradžių pradžia

Slaptasis „Zohar“ kodas

Mitų apie kabalą priežastis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>