Komunizmas pagal kinus

Krizė, globalizacija

Klausimas. Kinijos komunistų partija pradėjo vienerių metų trukmės auklėjimo kompaniją 88 milijonams politinės organizacijos narių.
Kinijos komunistams bus ugdomas tvirtas tikėjimas komunizmu ir socializmu. Pabrėžiamas nepateisinamumas tų, kurie gina Vakarų vertybes, pažeidžia partines normas, dirba neefektyviai ar elgiasi neetiškai.
Dokumente yra pasakyta: „Partijos nariai turi mąstyti ir veikti visiškai laikydamiesi KKP Centro komiteto politikos ir vadovų nuostatų. Jie turi atkakliai dirbti, kad tarnautų liaudžiai, ir įnešti savo indėlį į visuomenės pažangą ir ekonominį vystymąsi“. Ar galės jie išlaikyti šias nuostatas dabar, naujajame pasaulyje?
Atsakymas. Svarbu ne tai, ar išlaikys, o tai, kad jiems nėra alternatyvos!
O kokią alternatyvą gali parodyti Amerika, Europa ar Rusija? Pasaulyje nėra tokių pavyzdžių, kuriais galėtų sekti Kinija. Kam jai keistis? Toks tradicinis požiūris į liaudį, į save, vyriausybę puikiai jiems tinka.
Komentaras. Kitaip tariant, tai tam tikras būdas užšaldyti tai, kas įgyvendinama pagal principą: „jei veikia – keisti nereikia“.
Atsakymas. Tai yra geriausia. Kitaip negalima, jie elgiasi labai teisingai. Kinai – pragmatiški rimti žmonės, kuriems egzistuoja tik šis gyvenimas, tekantis maksimaliai materialia normalia, stabilia vaga. Tai jie ir stengiasi įgyvendinti.
Klausimas. Bet, kita vertus, jų principai labai artimi kabalistiniams. Koks esminis skirtumas?
Atsakymas. Nemanau, kad jų politika sukurta, kad suvienytų žmones.
Komentaras. Bet juk dokumente yra pasakyta, kad kinai turi atkakliai dirbti, kad tarnautų liaudžiai, įneštų savo indėlį į visuomeninį ir ekonominį vystymąsi.
Atsakymas. Tai pasakyta pranešime Komunistų partijai, o ne žmonėms. Todėl žmonės tuo neužsiima. Jie tiesiog žino, kad turi būti tokiuose rėmuose, kitu atveju viskas taps nekontroliuojama. Kinija – labai rimta policinė organizacija.
Žinoma, čia nėra jokio ryšio su kabalistiniais principais, kurie prasideda nuo to, kad žmonės jaučia poreikį vienytis aukščiau naikinančio ir skaldančio juos egoizmo. Kinijoje šito dar nėra. Jų egoizmas yra labai žemo lygio, dėl to šalies gyventojai dar labai toli nuo būtinybės įgyvendinti kabalistinius principus.
Aš nemanau, kad Kinija savarankiškai prisijungs prie tų valstybių ir bendrijų, kurioms kabala bus reikalinga dėl gyvybiškai svarbios žmonių vienybės.
Klausimas. Bet kažkada jie prisijungs prie kitų, juk yra pasakyta, kad „visi Mane pažins, nuo mažo iki didžio“?
Atsakymas. Taip, bet svarbu, kokiomis priemonėmis. Jie kol kas neturi visa apimančio didžiulio slegiančio egoizmo, kurį reikėtų gydyti, ištaisyti su Aukštesniąja jėga.
Klausimas. Kas pirmasis šios išsitaisymo grandinės eilėje?
Atsakymas. Pirmieji, žinoma, viso pasaulio žydai. Šito iš mūsų neatimsi, mes – patys egoistiškiausi žmonės. Tuo esame visos planetos priekyje. O už mūsų jau eina išsivysčiusiosios pasaulio šalys – europiečiai ir amerikiečiai.

Iš 2016 m. kovo 1 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>