Altruistas vilko kailyje

Egoizmo vystymasis

Tyrimas. Mokslininkai patvirtino, kad patys didžiausi egoistai – tarnaujantys visuomenės labui.
Altruistinis elgesys ne visada rodo, kad žmogus linki gero kitiems, dažnai altruizmas – tai noras užimti dominuojančią padėtį visuomenėje ir slopinti kitų autoritetą.
Kitas altruistinės bausmės aspektas – pasitenkinimo ir džiaugsmo jausmas, kylantis po to, kai nubaudžiami visuomenės normų pažeidėjai.
Nors toks elgsenos modelis ir vadinamas „altruistiniu“, „aukojančiu save bendrai gerovei“, tai tėra išorinis požymis. Gindamas silpnesnį, individas demonstruoja savo jėgą, kuri tampa nauja valdančia jėga.
Komentaras. Visa tai egoistinio altruizmo pavyzdžiai, kitaip tariant, to paties egoizmo tik atvirkščio, „vilko kailyje“.
Tikrasis altruizmas galimas tik veikiant aukščiausiai Šviesai , kuri ištaiso egoizmą, veikiant Or makif , kuri pakelia žmogų, jo ketinimą, virš jo „Aš“ ir leidžia priimti sprendimus nepriklausomai nuo savęs, galvojant tik apie kito gerovę, pagal principą „pamilk savo artimą, kaip pats save“, – omenyje turima „pamilk artimą vietoj savęs“. Nuo šio lygmens ir prasideda dvasinis pasaulis.

Daugiau šia tema skaitykite:

Altruistai – egoistai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>