„Netikiu Stivenu Hokingu“

Kabala ir kiti mokslai

Komentaras. Žinomas anglų mokslininkas astrofizikas Stivenas Hokingas mano, jog tam, kad žmonių giminė neišnyktų, verta kolonizuoti kitas planetas.
Jis įsitikinęs, kad po 100 metų gyvensime Marse, o energiją imsime iš juodųjų skylių, sukurdami naujas. Mokslininkas turi daug gyvybinių jėgų ir visokių fantazijų.
Atsakymas. Tai, žinoma, ypatingos fantazijos. Išeina, kad mums nepakanka gyventi Žemėje, nuo kurios pabėgame į Marsą, kad po to iš Marso šoktume į kažkokias planetas ir visur paskleistume tokią pačią civilizaciją, kaip ir Žemėje.
Kas gi mus privers palikti Žemę ir persikelti į Marsą? Ogi mūsų nelaimingas, bjaurus vystymasis! Todėl pabėgsime nuo savęs į Marsą ir sukursime ten tokią pačią koloniją, kaip ir Žemėje?
Kam mums to reikia? Kam mums energija iš juodųjų skylių? Kad padarytume juodąsias skyles savyje? Jei nepakeičiame žmogaus, nėra reikalo kažkur blaškytis! Kokia to prasmė?
Hokingas nuolat svaisčioja apie tai, kad dangiškųjų kūnų, o iš tikrųjų – akmenų – užkariavimas suteiks žmonijai laimės.
Atsimenu, kad vaikystėje svajojau apie kitas planetas ir buvau pasirengęs išvykti ten ir negrįžti atgalios! O kas toliau? Kam? Ką tai gali duoti?
Sakykime, kad nusileidau Marse, išlipau, apsižvalgiau: viskas tuščia, tylu. Ir ką darysim? Dauginsimės skafandruose? Statysime hermetiškus namukus?
Tarpusavio santykiai liks tokie patys, kaip ir Žemėje. Ką gi, dauginsime Žemę dar kažkokiais būdais? Nelaimingoji Žemė!
Tol, kol nepakeisime žmonijos, neturėsime kur dingti! Kam nešioti užkratą po visą kosmosą?! Tai tokia yra astrofiziko svajonė?! Nesuprantu šio mokslininko!

Iš 2016 m. kovo 30 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas veda pasaulį į aklavietę?

XXI amžiaus Nojaus arka

Ar ateis pasaulio pabaiga?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>