Kam kelti mirusiuosius?

Kūnas ir siela, Sveikata

Komentaras. Amerikos biotechnologai mokosi prikelti žmones iš mirusiųjų. Manoma, kuomet žmogaus smegenys išsijungia, bet dar dirba vidaus organai, jį galima išvesti iš vegetatyvinės būsenos, atgaivinti ir grąžinti į gyvenimą. Dabar tokie bandymai bus atliekami su žmonėmis, ir tam Amerikoje skiriamos didelės subsidijos.
Atsakymas. Esmė ta, kad jie dirba dėl subsidijų, kitu atveju jiems nebus ką veikti.
Norėčiau paklausti: „Kodėl?!“ Pagal induizmą, jeigu žmogus numirė, iš karto kviesk laidojimo įmonę, kad kūną perduotų žemei. Vis tiek jis jau nieko nejaučia, jis mirė, – kam jį prikelti?!
Juk smegenų mirtis – tai, iš principo, visiška mirtis. Po to juk žmogus nebus pilnavertis. Jis bus kaip robotas arba zombis.
Jeigu smegenys miršta, niekuo nepadėsi. Kūnas judės automatiškai, bet tai jau ne žmogus, nes nervinės ląstelės miršta pirmosios. Toks prikėlimas visiškai neracionalus.
Neseniai kalbėjome apie tai, kad žmonės gyvens 150 arba 200 metų. Kokiu tikslu? Tiktai dėl to, kad bijai mirties, atitolini ją?!
Pavyzdžiui, žmogui prasidėjo smegenų mirtis, ir jo artimieji iš naujo grąžina jį į patį blogiausią, žemiausią pasaulį. Kam? Aš – už natūralų įvykių vystymąsi.
Komentaras. Juk reikia palaikyti gyvybę žmogui, kurio smegenys numirė, ir jis ilgą laiką yra komoje.
Atsakymas. Nemanau, kad tai būtina. Viskas turi vykti natūraliai.
Kas iš to, kad prijungiame žmogų prie aparatų ir tik dėl jo organai egzistuoja? Tai nenormalus organų funkcionavimas, juk žmogus nebendrauja su išoriniu pasauliu. Kokia prasmė?
Klausimas. Jūs manote, kad toks prikėlimas naudingiausias biudžetui išsimušti?
Atsakymas. Žinoma! Visas mokslas už to ir laikosi. Kitaip, ką veiktų mokslininkai?
Galiausiai, reikia suprasti, kad mes negalime įveikti natūralios gyvenimo tėkmės. Mes tik prieisime prie išvados, kad reikia gyventi natūraliomis sąlygomis, kurioms sukurtas mūsų organizmas. Dėl ilgesnės gyvenimo trukmės niekas iš mūsų nelaimi. Vis tiek tai baigtinė būsena, nes ateityje mūsų laukia kitokio pobūdžio gyvenimai – daug geresni, negu mūsiškis – blogiausias iš visų galimų pasaulių.

Daugiau šia tema skaitykite:

Egzistuoti amžinai – įmanoma

Ką pasiimsiu su savimi į amžinybę?

Apie sielą, gyvenimą ir mirtį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>