Izraelio sveikatos apsaugos ministerija prieš „McDonald’s“

Izraelis šiandien, Sveikata

Komentaras. Izraelio sveikatos apsaugos ministras Jakovas Licmanas paragino šalies gyventojus sumažinti greitojo maisto vartojimą ir net paprašė boikotuoti greitojo maisto restoranų tinklą „McDonald’s“.
Jis pasiūlė atpratinti vaikus vartoti nesveiką maistą, pabrėždamas, kad Sveikatos apsaugos ministerijos tikslas šiais metais pažaboti greitojo maisto populiarėjimą.
Atsakymas. Amerikiečiai suprato, kad jau laikas atsisakyti greitojo maisto. Juk jis naudingas tik tiems, kas jį gamina.
Bet žmogui reikia kažką užkąsti. Jis nežino, iš ko padarytas, sakykime, mėsainis. Tai jo visai nedomina, svarbiausia – pasisotinti. Jis suvalgo dešrelę, užsigeria kokakolos, ir jam gerai. O tai, kad paskui turi leisti savo uždarbį vaistams ir gydytojams, jau nesvarbu, jis nemato tarp šių dalykų ryšio.
Žinoma, aš už tai, kad nebebūtų vartojamas greitasis maistas ir saldumynai. Jie yra tik naujausių technologijų pasekmė. Jei kažkam prieš 150 metų būtum pasiūlęs šiandieninių saldumynų, žmonės nesuprastų, apie ką kalbi.
Saldumynų nebuvo. Nei saldumynų, nei cukraus gamtoje nėra. Yra vaisių, medaus, riešutų – prašom. Bet nieko kito.
Klausimas. Kodėl organizmas taip šito trokšta?
Atsakymas. Todėl, kad jis iš karto gauna riebalų ir angliavandenių. Organizmas greitai pripranta gauti lengvai ir pradeda tingėti juos gamintis kitaip.
Tai labai kenksminga! Todėl tokio maisto neturėtų būti nei vaikų įstaigose, nei mieste.
Pageidautinas toks maistas, kaip falafeliai, juk tai augalinis produktas. Jeigu nekeptas aliejuje, tai visiškai normalus maistas.
Klausimas. Kitaip tariant, boikotas kyla, nes nėra kitų priemonių?
Atsakymas. Žinoma. Aš su didžiuliu malonumu patraukčiau kuo toliau nuo mūsų vaikų viską, kas saldu, ir visą greitąjį maistą.
Atkreipkite dėmesį, kaip gyvena prancūzai. Jie ilgaamžiai, nes viskas natūralu. Jie nevartoja mėsainių ir kokakolos.
Todėl mums nereikia skolintis visko, ką blogiausia turi žmonija! Aš už tai, kad mūsų Sveikatos apsaugos ministras atliktų savo revoliuciją.

Iš 2016 m. balandžio 14 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>