Nusiimkite rožinius akinius!

Egoizmo vystymasis, Kabala ir kiti mokslai

Komentaras. Stenfordo universitete yra centras, kuris tyrinėja užuojautą ir altruizmą. Jam vadovauja daktarė Emma Seppala, kurios pažiūros iš dalies prieštarauja jūsiškėms.
Į klausimą „Žmogaus prigimtis – egoizmas ar gerumas?“ ji atsako: „Kai kas mano, kad žmonės yra egoistai iš prigimties ir žiauri konkurencija – raktas į sėkmę. Tačiau principas „išgyvena stipriausias“ neteisingas. Galima kilti aukštyn, nenuleidžiant kitų. Nesvarbu, kuo jūs užsiimate, svarbu, kad dirbtumėte dėl žmonių gerovės.“
Jos požiūriu, žmogaus pagrindas – gerumas, o ne egoizmas.
Atsakymas. Kitaip tariant, mūsų protas mums suteiktas dėl to, kad elgtumės su kitais gerai, supratingai, ir tai nulemia visus santykius tarp žmonių, valstybių ir tautų?
Bet, ar visa tai ir veda žmoniją šiandien ir per visą vystymosi istoriją?
Esmė ta, kad santykiai tarp mūsų laikosi tik ant kiekvieno noro pakilti aukščiau kitų, apsirūpinti kitų sąskaita, išnaudoti ir t.t.
Jei ponia Seppala su tuo nesutinka, tegul pasimoko iš gamtos, kas iš tikrųjų vyksta. Mes niekuo nesiskiriame nuo gyvūnų. Tik mums dar suteiktas ir protas, kurį naudojame dėl to paties egoistinio vystymosi visomis kryptimis, kur tik galima. Todėl žmogus – pats didžiausias blogis gamtoje. Būtent tai ir matome.
Bet jei ji žiūri pro rožinius akinius, tai ką gali padaryti?
Gamtos pagrindas yra absoliutus egoizmas. Taip yra pasakyta Toroje: „Aš sukūriau blogį ir suteikiau Torą jam ištaisyti“. Ir todėl, kol žmogus nesinaudoja Tora, tai yra jos Šviesa egoizmui ištaisyti, jis – absoliutus egoistas.
Mes esame uždarame rate, iš kurio neįmanoma išsiveržti jokiomis priemonėmis, nebent mus paveiks Aukštesnioji šviesa ir ištrauks iš jo. Kitaip bet kokie mūsų siekiai ir geri proveržiai absoliučiai egoistiški ir blogi.

Iš 2016 m. balandžio 7 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Vienybė per meilę arba neapykantą

Altruistai – egoistai

Išskirtiniai egoistai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>