Kinija: už kyšį – mirties bausmė

Izraelis ir pasaulio tautos, Krizė, globalizacija

Klausimas. Kinijoje nustatė kyšio, už kurį baudžiama mirties bausme, dydį: 463 tūkstančiai dolerių arba 3 milijonai juanių. Pagal duotą pinigų sumą nustatomas „didelis“, „labai didelis“ ir „neapsakomai didelis“ kyšis, ir teismas skiria atitinkamai laisvės atėmimo ar mirties bausmę. Ar Tora palaiko mirties bausmę?
Atsakymas. Taip, joje minimos 4 mirties bausmės rūšys: sudeginimas, pasmaugimas, užmušimas akmenimis ir galvos nupjovimas, bet visa tai išeina iš dvasinių įstatymų.
Senais laikais kardavo taip retai, kad tai buvo laikoma ypatingu įvykiu. Galima ant pirštų suskaičiuoti, kiek žmonių buvo nuteisti mirties bausme per tūkstantį žydų tautos egzistavimo metų pagal Toros įstatymus. Ir jei per 70 metų įvykdavo viena mirties bausmė, tai toks laikotarpis buvo laikomas barbarišku.
Galutinį sprendimą priimdavo Sinedrionas. Tačiau bylos buvo tiriamos ilgus metus ir taip ilgai bei kruopščiai svarstomos, kad kaltininkas spėdavo ir pasimirti, tada bylą uždarydavo.
Tačiau šie įstatymai vargu ar tinka kitose šalyse, kadangi žydų valstybė buvo grindžiama dvasiniais principais.
Aš nežinau, kiek mūsų pasauliui dabar reikalinga mirties bausmė, bet jam neabejotinai reikalingas visuotinis auklėjimas.
Žmonija pažeista egoizmo, kuris kaip virusas vystosi ir persmelkia visus, pradedant nuo mažų vaikų ir baigiant senoliais. Mes nepastebime, kiek kiekvienas turime egoistinių apvalkalų, visiškai nejaučiame vienas kito ir elgiamės vienas su kitu pagal nuostatas, visiškai netinkančias žmonėms bendrauti.
Pasaulis ritasi žemyn. Ir jei neįgyvendiname jame normalaus, dvasinio, žmogiškojo, visuomeninio auklėjimo, tai jis taps absoliučiai barbariškas! Visa problema – mumyse.
Komentaras. Bet kaip jūs ketinate perauklėti septynis milijardus – visą žmoniją?! Tai skamba kaip fantastika!
Atsakymas. Todėl pasaulis ir negali to padaryti. Nekalbu apie 7 milijardus, bet 3–4 milijonus žmonių, kurie gyvena Izraelyje, perauklėti galima. Jei jie rimtai pagalvotų apie tai, kad ant jų pečių guli pasaulis, kad jie stovi prieš sunaikinimo grėsmę, prieš naująjį holokaustą, tai visos problemos būtų išspręstos.
Aš apie tai kalbu jau daugelį metų! Esmė ta, kad pastaruoju metu vis labiau ryškėja įvairios pasaulinės problemos: UNESCO, JTO, amerikiečių rinkimai, Europos bendroji rinka, Rusija, Sirija – viskas, kas tik įmanoma.
Reikia pagaliau atsimerkti ir pamatyti, kad visos šios baisios egoistinės apraiškos pasaulyje vyksta dėl mūsų, žydų, kaltės. Turime tai paaiškinti pačiai žydų tautai. Visas pasaulis pasisuks į ją ir pareikalaus atsakyti už šimtmečių kančias, kurias jis patyrė dėl to, kad nesuprantame ir nevykdome savo misijos!
Mirties bausmė Kinijoje irgi mūsų atsakomybė! Visas blogis pasaulyje, kylantis iš negyvosios, augalinės, gyvūninės gamtos ir žmogaus, yra žydų tautos elgesio pasekmė. Todėl pasaulis dabar gręžiasi į mus ir nesąmoningos neapykantos vedamas reikalauja peržiūrėti savo elgesį.
Pradėkime nuo savęs. Tada ir mums, ir visam pasauliui bus gerai! Kito kelio nėra!

Iš 2016 m. balandžio 19 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kančia kaip pakėlimo trigeris

Spaudimas iš viršaus, spaudimas iš apačios…

Israelis – ne tautybė, o veržimasis aukštyn

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>