Daugėja mirties bausmių

Krizė, globalizacija

Klausimas. 2015 metais pasaulyje įvykdytas rekordinis skaičius mirties bausmių per pastaruosius dvidešimt penkerius metus – daugiau negu tūkstantis šeši šimtai. Pirmauja Iranas, Pakistanas ir Saudo Arabija. Šiam „didžiajam trejetui“ tenka beveik devyniasdešimt procentų mirties bausmių. Kas su mumis vyksta? Mes tapome žiauresni?
Atsakymas. Pasaulio laukia blogi laikai. Greitai ir Europoje baus mirtimi. Auksinis amžius jau praėjo. Pamatysime, kaip mirties bausmė taps natūralia bausme visuose pasaulio regionuose.
Tolerancija, kuri dominavo pastaruosius dešimt dvidešimt metų, išseko. Viršų vėl paėmė buržuazija, kuri valdo pasitelkusi pinigus ir jėgą. Todėl ji tik prisidengia vadinamąja tolerancija.
To jau nėra. Nėra demokratiškų rinkimų, visur savi diktatoriai, kurie tariasi tarpusavyje, kas ką pakeis. Viskas parduodama ir perkama už pinigus. Jeigu ne už mažus, tai už didelius. Apskritai, tos demokratinės, tolerantiškos Europos, kuri kažkada galėjo tokia skelbtis, seniai nebėra.
Klausimas. Kaip Jūs asmeniškai vertinate mirties bausmę?
Atsakymas. Pasak kabalos mokslo, mirties bausmė yra leistina. Bet laikoma, kad ji gali būti vykdoma kartą per kelis dešimtmečius.
Talmude pasakyta, kad jeigu mirties bausmė skiriama dažniau nei kartą per septyniasdešimt metų, toks teismas laikomas žiauriu.
Tikėkimės, kad ateis tokie laikai, kai nereikės ne tik mirties bausmės, bet ir kitų bausmių, įskaitant kalėjimą. Juk kalėjimas – egoizmo išradimas. Pagal Torą kalėjimų neturi būti. Jie netaiso žmogaus, priešingai, padaro jį dar žiauresnį ir stumia į dar didesnius nusikaltimus. Kabalistų laikais Izraelyje kalėjimų nebuvo.
Klausimas. Atsižvelgiant į dabartinę padėtį mūsų neištaisytame pasaulyje, ar Jūs įvestumėte mirties bausmę į Izraelio teisės sistemą?
Atsakymas. Iš esmės mums daugiau nieko nelieka. Seniau žmonių elgesį formuodavo švietimas ir auklėjimas.
Šiandien nėra jokio gyventojų auklėjimo. Todėl kalbėti apie bausmių atšaukimą neįmanoma. Galbūt tie įstatymai, kurie veikia šiandien, nors kažkiek sulaiko gyventojus nuo nusikaltimų proveržio.
Bet apskritai, mes turime galvoti apie tai, kaip pasiekti būseną, kai nebus mirties bausmės poreikio.

Iš 2016 m. balandžio 14 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kinija: už kyšį – mirties bausmė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>