Žmogžudys Breivikas laimėjo prieš valstybę

Krizė, globalizacija

Komentaras. 2011 m. norvegas Andersas Breivikas užmušė 77 žmones, savo poelgį paaiškindamas tuo, kad norėjo supurtyti norvegų visuomenę, kad ji susimąstytų apie savo kraujo grynumą.
Jį nuteisė 21 metus kalėti. Iš jų 5 metus jis jau atsėdėjo kameroje, kurioje yra 3 kambariai: kabinetas, miegamasis ir treniruoklių salė. Per tą laikotarpį jis suspėjo įstoti į Oslo universitetą, išsirūpino sau geresnį maitinimą.
Dabar jis padavė į teismą valstybę, pareikšdamas, kad sėdi nežmoniškomis sąlygomis: jam duodama atšalusi kava, pasenęs žaidimų priedėlis, bet svarbiausia – pas jį neįleidžiami gerbėjai ir neleidžiama kurti nacionalistų partijos.
Ir jis laimėjo teisme. Teismas nusprendė, kad pagal Europos konvencijos trečiąjį straipsnį apie žmogaus teises jo pretenzijos yra teisingos. Jam bus sumokėta už teismo išlaidas 40 tūkstančių dolerių. Visa tai – protu nesuvokiama.
Atsakymas. Nieko nepadarysi. Šiandien pasaulis vadovaujasi tokiomis taisyklėmis ir įstatymais, kad jį sunku suprasti.
Tai vienas iš šiandieninio pasaulio išsigimimų. Pagal Toros įstatymus apskritai nėra tokios sąvokos kaip kalėjimas. Žmogus turi gyventi laisvėje, o jei jis kelia pavojų visuomenei, jį reikia užmušti. Mirtis ir yra jo išsitaisymas.
Bet visur turi būti tiksliai laikomasi gamtos dėsnio. Žmogus, kuris sąmoningai užmuša kitą žmogų ir gali tai pakartoti, baustinas mirtimi.
Klausimas. Ar tai mums grįžta bumerangu?
Atsakymas. Ne! Žmonija iš to nieko nesimoko. Juk svarbu ne kažkaip pataisyti įstatymą, o pasiekti būseną, kai atskleisi sau visą žmonijos vystymąsi, visą savo prigimtį, požiūrį į pasaulį ir gyvenimą, kaip blogį.
Kai tave prispaus būtinybė išnaikinti blogąją savo prigimtį, bet nežinosi, kaip, – tai natūraliai suvoksi, kad egzistuoja mokslas, kuris tai tyrinėja ir suteikia galimybę pakilti aukščiau žmogiškosios prigimties.
Štai tada žmonės supras, kad kabala kalba būtent apie tai. Šiandien jie negirdi.
Tokių kaip Andersas Breivikas yra daug. Todėl kalėjimai toliau pildysis. Nieko nepadarysi: jei valstybė iškreiptai suvokia demokratiją, už tai teks mokėti. Norvegai rodo visam pasauliui, koks beribis žmogaus nemokšiškumas.

Iš 2016 m. balandžio 21 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Daugėja mirties bausmių

ES – kančių keliu į laimę

Vienas sprendimas visoms problemoms

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>