Moteriška jėga – kūrinijos jėga

Vyras ir moteris

Klausimas. Kodėl pasaulyje egzistuoja vyras ir moteris?
Atsakymas. Visos kūrinijos dvasinė šaknis sudaryta iš vyriškos jėgos (davimo jėga) ir moteriškos jėgos (gavimo jėga). Vyriška jėga mūsų pasaulyje tapatinama su Kūrėjo jėga, o moteriška – su kūrinio jėga. Bet, iš principo, tai tėra simboliai, ne daugiau.
Jeigu nagrinėsime vyrą ir moterį kaip dvasinių šaknų „šakas“ mūsų pasaulyje, tai būtent materialiame pasaulyje vyksta jų realizacija, ir čia jie visiškai lygiateisiai.
Netgi sakyčiau, jog moteris atlieka daug didesnę pagal svarbą užduotį nei vyras. Ji tapatinama su kūrinija, todėl per ją praeina viskas: gimimas ir vaikų auklėjimas, namų, šeimos židinio saugojimas. Ji nurodo vyrui, ką reikia daryti, juk svarbiausia – vis dėlto gyvavimas mūsų pasaulyje.
Tas pats ir kabaloje, juk mūsų pasaulio materijos sandara tokia pati, kaip dvasinės sistemos, tik būtina suprasti ryšį tarp šių paralelių pasaulių. Išeitų, kad moteriškoji jėga – nustelbianti ir lemianti. Kabaloje priklausomai nuo noro išsitaisymo, kūrinys, esantis ant vienos ar kitos pakopos, kyla arba leidžiasi.
Kad ir ką sakytume, moteris, iš vienos pusės, pradėjo pasaulį nuo to, kad pabudino Adomą pirmai nuodėmei – pasinėrimui į egoizmą. Bet, iš kitos pusės, ji ir taiso pasaulį per save: gimdo, auklėja ir stumia jį į priekį.
Ji kelia pasaulį į aukštesniąją būseną, bet vyrų padedama! Ir tuo pat metu juos valdydama. Todėl, nors vyras ir atrodo mums vyraujantis, šeimos galva, bet iš tikrųjų viską lemia moters gebėjimas reguliuoti jo veiksmus.
Kabaloje tai labai tiksli, subtili dermė tarp vyriškos ir moteriškos jėgos – dešinės ir kairės. Galiausiai ten, kur jie veikia kartu, atsiranda vidurinioji jėga. Tad turime rasti tinkamą tarpusavio sąveiką, tokią, kai moteriškoji jėga subalansuoja vyriškąją, vyriškoji – moteriškąją, ir jos abi veikia darniai.

Iš 2016 m. kovo 6 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Nuo priešybės į tobulumą

Dvasinis pasaulis: vyrai ir moterys

Moteris

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>