Irakiečiai parduoda savo inkstus

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija

Komentaras. Irakiečiai parduoda savo inkstus už 10 tūkstančių dolerių, kad išsigelbėtų nuo skurdo. Šalis palaipsniui virsta didžiausiu nelegalios prekybos organais centru Artimuosiuose Rytuose. Pasaulis praranda žmoniškumą.
Atsakymas. Ar gali pasaulis, kuris vystosi egoistiškai, išsaugoti žmoniškumą? Jis vis labiau nužmogėja, egoizmui mumyse augant.
Klausimas. Kaip iš to išsikapstyti?
Atsakymas. Niekaip. Priešingai, vis labiau panirsi į egoizmą, bet kadangi kentėti nenori, pasistengsi kuo mažiau matyti tai, kas vyksta. Vietoj to žmonės kurs įvairiausias tabletes, filmus, narkotikus, rengs sporto varžybas ir visa kita, kad tik užsimirštų ir nejaustų problemų.
Tai tikrasis žmogaus atvaizdas, kuriame veikia jo tikroji prigimtis, vadinama egoizmu.
Bet anksčiau ar vėliau žmogus pasieks būseną, kai aptiks, kad toliau taip gyventi negalima, nes kitu objektu, kurį bandys sukapoti ir parduoti gali tapti jo šeima. Nors jis ir šeimai bus jau abejingas.
Dabar matome, koks atotrūkis egzistuoja tarp tėvų ir vaikų, o apie sutuoktinius apskritai nėra ką kalbėti. Taigi, visa tai – natūralu. Svarbiausia – rūpintis mylimiausiuoju – savimi.
Tačiau mes esame tam tikroje gamtos programoje, matricoje, kuri mums dirba. Ir todėl ji nuosekliai veda mus į būseną, kai suvoksime blogį mūsų prigimties, kuri tvirtina, kad svarbiausias esu aš, ir panorėsime jo atsikratyti.
Kai pamatysiu, kad visiškai priklausau nuo aplinkinių, manyje išsitrins skirtumai tarp manęs ir jų. Jei jie ims su manimi gerai elgtis – man bus gerai, kitaip – gerai nebus.
Per blogį galiu pasiekti šią būseną ir pradėti galvoti, kaip ištaisyti pasaulį, nuo kurio aš priklausau kiekvieną savo egzistavimo sekundę. Tokiu būdu suvokiu būtinybę rūpintis kitais. Todėl neigiami santykiai su kitu – neišvengiami. Per juos pajaučiame tarpusavio ryšio poreikį ir tada imame taisyti pasaulį – iš būtinybės, kaip po karo, kai žmonės visi kartu ėmėsi darbų, kad sukurtų kažką bendro, gyvybiškai būtino egzistavimui.
Kai būsime priversti tai suvokti, palaipsniui pajausime, kad tarpusavio ryšyje slypi didžioji vienybės būsena, kuri atskleidžia mums visiškai naują pasaulį, naujus pojūčius.
Toks ilgasis kelias į laimę. O mokydamasis kabalos pradedi suprasti, kad viskas turi būti greitai, gražiai, gerai, nereikia laukti baisių kritimų, bjaurių būsenų. Pradėkime tai dabar ir įgyvendinkime trumpuoju keliu.

Iš 2016 m. balandžio 21 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>