Skyrybos pagal anglus, 2 dalis

Izraelis ir pasaulio tautos, Krizė, globalizacija

Britanijos išėjimas iš Europos Sąjungos sukėlė daug bangų ir įkvėps kitus, galinčius sekti jos pavyzdžiu: Škotiją, Gibraltarą, Baltijos šalis, Airiją, Kataloniją, Turkiją, kitaip tariant, visus, kurie yra šios Sąjungos periferijoje. Atsiskirdami jie gali susigrąžinti viską, ką prarado, įstodami į Europos Sąjungą.
Pavyzdžiui, Lietuvoje buvo atominė elektrinė, kuri aprūpindavo visą šalį energija, bet šalis buvo priversta uždaryti savo elektrinę ir pirkti elektros energiją Europoje.
Be to, lietuvius privertė gerokai sumažinti gyvulininkystės sektorių ir uždraudė pardavinėti pieno produktus, kuriais buvo išgarsėjusi Lietuva, įskaitant puikųjį lietuvišką sūrį. Visa tai sukėlė didžiulį nepasitenkinimą, ir todėl mes esame dar tik ES žlugimo pradžioje, tai neapsiribos viena Britanija.
Galbūt Britaniją bandys sustabdyti ir paskelbs pakartotinį referendumą. Bet tai labai pavojingi žaidimai, jie gali sukelti pilietinį karą. Problemos auga kaip sniego gniūžtė, nes mes nenorime veikti pagal gamtos dėsnius, o einame vedini savojo egoizmo.
Gamtoje viskas sujungta ir subalansuota – kol neįsikiša žmogus. Jei nedarytume poveikio negyvajai, augalinei ir gyvūninei gamtai, tai ji būtų idealioje harmonijoje.
Jūs nepatikėsite, kokia forma egzistuotų laukinė gamta: niekas nieko neėstų! Kaip yra pasakyta pranašų, vilkas gyventų taikiai su avinėliu, jei žmogus neįsimaišytų su savo egoistiniais norais ir neįneštų į supančią aplinką savo trūkumų.
Klausimas. O kaip Europos Sąjungos žlugimas paveiks Izraelį?
Atsakymas. Viena vertus, Europoje bus ką veikti ir ji netrukdys su savo absurdiškais projektais „atkurti taiką Artimuosiuose Rytuose“. Jie turės galvoti apie tai, kaip įvesti taiką savo namuose. Šiuo aspektu Izraeliui gali būti paprasčiau.
Bet, kita vertus, gali išeiti priešingai: kad užsitarnautų publikos simpatijas, Europos politikai rinksis priešingą kryptį. Imant globaliai, bet kuriuo atveju visa tai nepalanku žydams, kadangi mes tiesiogiai kalti dėl to, kas vyksta.
Ar išliks, ar žlugs Europos Sąjunga – bet kuriuo atveju bus apkaltinti žydai, kas benutiktų, nes nė vienas iš variantų neveda mūsų išsitaisymo link, o jį mes privalome perduoti pasauliui.
Bus tęsinys.

Iš 2016 m. birželio 24 d. pamokos tema „Brexit“

Daugiau šia tema skaitykite:

Skyrybos pagal anglus, 1 dalis

Spręsti Anglijai

Kur eina Europa?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>