Iš kur kilo lupikavimas?

Ekonomika ir pinigai

Klausimas. Yra versija, kad lupikavimą išrado Babilono kabalistai. Ar tai tiesa?
Atsakymas. Nemanau, kad taip, juk pačiame Babilone nebuvo kabalistų. Jie išėjo iš tos Babiloną palikusios grupės, o joje lupikautojų tikrai nebuvo.
Lupikavimas buvo draudžiamas iki Antrosios Šventyklos sugriovimo, po kurio prasidėjo visuotinis nuopuolis į egoizmą, išsibarstymas po visą pasaulį, žydų tautos tremtis.
O kai tauta nukrito iš dvasinio pasaulio, tuomet atsirado lupikavimas su itin aukštais procentais prekėms, niekas to nesuprato, todėl žydus kaltino tuo, jog jie išrado ypatingas matematines formules, pagal kurias apvoginėdavo sąžiningus žmones.
Tačiau dabar, jei nueisite pas bet kurį bankininką ir paklausite, kas tai, jis jums populiariai paaiškins, kas jis tas ypatingas procentas. Jei skolinu tau pinigus, tai tu turi man juos gražinti su procentais – tai teisinga. O jeigu pinigų negražinai laiku, tai turi sumokėti papildomus procentus.
Kitaip tariant, jau yra procentas už procentą, nes atsižvelgiama į padarytą žalą negavus pinigų, kuriuos tikėjaisi gauti ir laiku neišleidai į apyvartą.

Iš 2016 m. kovo 27 d. pamokos rusų k.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>