„Brexit“– naujos pasaulio tvarkos galimybė

Krizė, globalizacija

„Brexit“ – tai pradžia žlugimo senojo pasaulio egoistinių ryšių, kuriuos sukūrė elitas, kad pavergtų savo tautas. Nors tai ir pateikiama, kaip Londono atsisakymas nuo europinės integracijos ir nacionalinės demokratijos.
Faktas yra tai, kad šiame susivienijime be politikų ir bankininkų diktato daugiau nieko nebuvo.
Nereikia manyti, kad aš prieš susivienijimą – priešingai, esu jo besąlygiškas rėmėjas, bet tik su sąlyga, kad bus vykdomi gamtos ir visuomenės įstatymai, kitaip susivienijimas atskleis prieštaravimus ir sukels karą.
Reikia atkreipti dėmesį į tai, kaip į visokius susivienijimus žiūri Kinija: jai rūpi tik prekybinių ryšių plėtra. O juk ES nieko kito ir nevyko. Akivaizdu, kad jos architektai manė, kad bendradarbiavimas natūraliai suartins tautas. Tačiau mes niekada to nematėme ir juo labiau Europoje!  Dabar girdžiu dejones dėl bendrų senosios Europos vertybių ir tikslų, tačiau kas jas matė vokiečių diktate,  rinkos galioje, apribojimuose ar netgi didesnės integracijos siekime?
Be to, visa ES priklauso nuo to, koks vadovas ateis į kiekvieną ES šalį. Ar galima ant tokio nestabilaus pamato kurti integraciją?
„Brexit“ gali tapti postūmiu kuriant pasaulio ateitį – susivienijimą, grindžiamą bendromis vertybėmis,  t. y. remiantis žmogaus prigimtimi.

Daugiau šia tema skaitykite:

Skyrybos pagal anglus, 3 d.

Skyrybos pagal anglus, 4 d.

Europos sąjungos idėja žlugo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>