Kas apsaugos Europos Sąjungą nuo iširimo

Krizė, globalizacija

Klausimas. Paskutinės apklausos rodo, kad vis daugiau Europos Sąjungos piliečių nori iš jos išeiti. Anglijoje šiuo metu jie sudaro 50 proc. gyventojų, o Prancūzijoje ir Švedijoje – po 38 proc.
Mėnesio gale Anglijoje bus pravesta galutinė apklausa, visai įmanoma, kad šalis paliks Europos Sąjungą.
Ar jūs manote, kad tai – laiko klausimas, ir vienaip ar kitaip ES išsiskaidys?
Atsakymas. Buvau įsitikinęs tuo iš pačių pradžių, juk vietoje širdžių susijungimo buvo sukurtas europietiškas turgus, o ne sąjunga.
Klausimas. Tai ko sulauksime? Ką galime padaryti?
Atsakymas. Nieko, išskyrus ramiai atsisveikinti, kol tai dar galima padaryti. Esu įsitikinęs, kad ES vadovai nesusitars. Bet ir mūsų jie kol kas neišgirs.
Mes, kaip kabalistai, negalime ateiti pas juos ir įtikinti savo teisumu. Jie turi kitą požiūrių, supratimo sistemą, todėl nepriims mūsų programos.
Klausimas. Bet tai nepasibaigs karu?
Atsakymas. Bėda ir yra, kad viskas nenuspėjama.
Galiu prognozuoti darbą sistemų, kurios arba dinamiškai vystosi, arba, atvirkščiai, nesivysto. O čia nėra nei vieno, nei kito. Dabar į Europą atvyks dar milijonas pabėgėlių. Visi burbuliuoja, kaip katile, neaišku, kas iš to išeis.
Klausimas. Ar jūs manote, kad Europa byra būtent dėl pabėgėlių?
Atsakymas. Jeigu nebūtų pabėgėlių, tai Europa išgyventų viską gerokai paprasčiau. Europos sąjungos šalys rastų bendrus kelius.
Klausimas. Ar gali atsirasti toks lyderis, kuris sugebės sujungti Europą?
Atsakymas. Naujas Hitleris? Visai įmanoma. Tokia vija gali įvykti ir Prancūzijoje, ir Vengrijoje, tai yra šalyse ypač artimose nacizmui. Ir likusios šalys tą idėją pasigaus. Kiekvienoje iš jų bus savas lyderis, bet, iš principo, viskas sunkiai nuspėjama.
Artėjame prie naujos pasaulio būsenos. Nieko nepranašauju, o tiktai kalbu apie tai, kad privalome labai greitai ir skubiai įnešti Aukštesniosios jėgos gėrį ir meilę. O kaip ji veiks pasaulyje – tai ne mūsų rūpestis. Mūsų užduotis – duoti šviesą pasaulio tautoms.

Iš 2016 m. birželio 2 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pabėgėlių srautas Europoje

Kas laukia Europos?

Senosios Europos bejėgiškumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>