Savižudybių augimas JAV

Krizė, globalizacija

Komentaras. Per paskutinius penkiolika metų savižudybių skaičius JAV išaugo 24 %. Beje, jauni žmonės žudosi dažniau negu pagyvenę.
Atsakymas. Savižudybių priežastį ne tiek lemia materialinė visuomenės padėtis, kiek nusivylimas gyvenimu, jo beprasmybė.
Tuštuma persmelkia visus visuomenės sluoksnius nepriklausomai nuo turto, nuosavybės ir išsilavinimo lygio. Žmogų apima depresija, jis nenori gyventi, niekur nemato prasmės.
Iš principo žmogus apsisprendžia baigti gyvenimą, kuomet nemato sau ateities – nėra jokios perspektyvos, priešakyje vietoj šviesos vien tamsa. Tačiau tamsa taps vis gūdesnė, kad pažadintų žmogų ieškoti šviesos ir ja pakeisti tamsą.
Komentaras. Jeigu tamsa vis labiau užvaldys, tai savižudybių bus dar daugiau.
Atsakymas. Tiktai iš dalies. Didelė žmonių dalis pradės klausytis kabalistų, kaip vietoj tamsos atskleisti šviesą, kurios nematome. Ji ir dabar pripildo visą pasaulį, tačiau mes nematome.
Esmė ta, kad kai mūsų link nusileidžia šviesos spindulys, tai ir mes jį pasitikdami jį spinduliuojame savo spindulį. Tai psichologiškai įrodyta. Kodėl žmogus jaučia, kad kažkas į jį žiūri iš nugaros, jaučia kieno nors žvilgsnį? Mat mes skleidžiame spindulius. Norint mūsų pasaulyje atverti tuos sluoksnius, tas didžiules nišas it pasaulius, kurie egzistuoja aplink mus, turime išspinduliuoti ypatingus spindulius, kurie jas pasiektų.
Šios erdvės užpildytos gyvenimu ir būtent jų žmonės ima norėti, o jokio atsako nėra. Kad gautų atsakymą į šį iššūkį, žmogus turi išmokti, kaip tinkamai savyje akumuliuoti, generuoti ir išnaudoti šviesos spindulį, kurį jis turi galimybę išspinduliuoti.
Kol kas žmonės savo gyvenime jaučia tik tamsą, yra labai nelaimingi. Užjaučiu juos. Kiekvienas kabalistas patiria šias būsenas. Bet jį nuo savižudybės skiria tai, kad jam nusišypsojo laimė surasti kabalos metodiką. Su jos pagalba jis atgyja, ima gyventi. Be to, jis iš tiesų turi galvoti apie kitus. Mes iš visų jėgų bandome tai daryti.
Pasistenkite rasti mūsų medžiagą ir ja pasinaudoti, kad atskleistumėte daug platesnį pasaulį, nei kad dabar regime savo akimis. Sėkmės jums!

Iš 2016 m. balandžio 25 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ne teisti, o suprasti

Pakeisti gyvenimo kelią

Klausimas, vedantis amžinojo gyvenimo link

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>