Kodėl jie nenori tuoktis…

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Vyras ir moteris

Nuomonė. Amerikiečiai, kurių amžius nuo 18 iki 29 metų, praranda susidomėjimą santuoka. Tik 19 proc. „tūkstantmetinukų” („millennials“ – gimusiųjų nuo 80-ųjų pradžios iki 90-ųjų pabaigos) gyvena oficialų šeimyninį gyvenimą.
Visi bandymai susigrąžinti susidomėjimą santuokos institutu, kurių ėmėsi valdžios ir religinės institucijos, žlugo.
Jaunimas supranta, kodėl tėvai tuokėsi, bet nesiruošia patys sekti jų pėdomis. Daugelis mano, kad santuoka yra pasenusi procedūra, kuri pagal teisinius aktus tik apsunkina gyvenimą. Be santuokų, kaip žinoma, nebūna skyrybų, turto dalijimosi ir kitų teisminių bylų nagrinėjimo.
Kaip santuokos liudijimas gali pakeisti mūsų gyvenimą? Santuoka prarado savo religinę magiją… Išsilavinimo gavimas, nuosavas būstas, namo ir automobilio pirkimas, vaiko gimimas – žymiai svarbiau šiuolaikiniam jaunimui nei vestuvės.
Santuokos institutą gina konservatyvieji amerikiečiai, vyresni nei 45 metų. Jie užaugo su kitomis vertybėmis ir nori įskiepyti jas vaikams. Niekas nesiginčija su tuo faktu, kad santuokos institutas miršta. Kyla klausimas, kaip reaguoti į šį faktą. Mes negalime pasukti laiko atgal.
Komentaras. Žmogaus elgesys pagrįstas jo vienintele savybe – egoistinio pripildymo siekiu. Jis lemia visą mūsų elgseną. Todėl elgesio pasikeitimo priežastis yra bazinio reiškinio – egoizmo – pokytis.
Egoizmas pasikeitė taip, kad tapo tobulesnis ir toliau greitai vystosi, labiausiai, kokybiškai. Gamtoje įdiegta jos ir žmogaus vystymosi programa. Apie valios laisvės nebuvimą mūsų veiksmuose skaitykite straipsnyje „Valios laisvė“.
Pagal šią programą žmogus turi prasiskverbti į gamtos programą, ištyrinėti ją, veikiančią savyje, ir veikti sutinkamai su ja. Šiuo metu žmogus veikia priešingai nei ši programa. Bet tai normalu ir taip pat įrašyta šioje programoje: tai vadinamasis augimo laikotarpis, panašiai, kaip auga mūsų pasaulyje vaikai.
Šiuo metu esame perėjimo į aktyvų dalyvavimą kūrimo programoje stadijoje. Ši kūrimo programa privers mus suvokti jos esmę ir veikti sutinkamai su ja. Panašiai jaunimas pereina į savarankišką suaugusiųjų gyvenimą. Vieniems tai pavyksta lengviau, o kitiems – sunkiau.
Mokslas apie žmogaus vystymąsi – kabala – yra skirta paaiškinti mums, kas vyksta su mumis ir paruošti mus teisingai sąveikai (Achišena keliu) su gamta (Kūrėju).

Daugiau šia tema skaitykite:

Vienišiaus būtis

Laisvė ar tik iliuzija

Vienišas arba gyvenimas atskirai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>