Kaimas atsipirko nuo pabėgėlių

Krizė, globalizacija

Komentaras. 16 km nuo Ciuricho yra skendintis žalumoje pavyzdinis kaimelis Obervil-Lilis. Jame gyvena 2000 žmonių, iš kurių 300 – milijonieriai.
Kai valdžia nusprendė apgyvendinti čia dešimtį pabėgėlių, kaimo gyventojai kategoriškai atsisakė ir paprasčiausiai atsipirko nuo jų, sumokėdami po 20 tūkstančių eurų už kiekvieną pabėgėlį.
Kaip pasakė vienas iš Obervil-Lilio gyventojų: „Mes nenorime jų čia matyti. Visą gyvenimą mes daug dirbome, kad pastatytume mūsų nuostabų kaimą, ir nenorime, kad visa tai sugadintų. Mes nesame prisitaikę prie pabėgėlių, o jie netinka šiai vietovei“.
Atsakymas. Teisingai: jei norime gyventi normaliame, saugiame, gražiame, ramiame miestelyje, kur gyventojų dauguma – turtingi krikščionys ir katalikai ir staiga mums apgyvendina neturtingus musulmonus su kita kultūra, kita kalba, kita religija, kita psichologija, – žinoma, nenorime jų priimti!
Ir jei didžioji gyvenvietės dauguma nenori, valstybė neturi teisės jų priversti. Ji negali eiti prieš liaudį. Dėl ko ji egzistuoja? Vyriausybė sau, o žmonės sau?!
Klausimas. Kokią galimybę turi Europa suvaldyti pabėgėlių srautus?
Atsakymas. Tik įvesdama privalomąjį integralųjį auklėjimą, kuris aiškina apie visų žmonių susijungimą į vieną bendrą visumą aukščiau valstybingumo ir visų religijų – aukščiau visų žmogaus skirtumų: „Pamilk artimą, kaip save patį“!
Klausimas. Tai galima įvesti privalomais būdais?!
Atsakymas. Jei žmonės nori gyventi kartu, ką gi dar galima pasiūlyti? Tiktai.
Klausimas. Vienaip ar kitaip, akivaizdu, kad viskas vyksta pagal kažkieno nematomą valdymą. Koks Aukštesniosios jėgos sumanymas, kad ji nukreipia pabėgėlius į Europą?
Atsakymas. Kūrėjas tokiu būdu skatina mus išsitaisyti, kad mes suprastume, kad mūsų pasirinktas kelias – netinkamas.
Bet kokiu atveju mums teks mokytis – užsiimti integraliuoju auklėjimu.

Iš 2016 m. birželio 1 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Popiežius: atverkite širdis pabėgėliams

Pabėgėlių srautas Europoje

Pabėgėliai: kas laukia Europos, I d.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>