Kaip sustiprinti šeimą?

Vyras ir moteris

Klausimas. Kaip kabaloje žiūrima į skyrybų problemą, perduodamą iš kartos į kartą? Pavyzdžiui, mano šeimoje keturių kartų moterys išsiskyrusios ir vienišos.
Atsakymas. Tai vyksta dėl to, kad nemokame savęs ištaisyti.
Aš pragyvenau nelengvą gyvenimą, kuriame daug kas buvo nesklandu. Tačiau aš sau pasakiau aiškią nuostatą: „Jokių skyrybų – jos neegzistuoja! Tu turi vaikus, šeimą, tu privalai jais rūpintis ir neturi teisės jų palikti.“
Tarpusavio santykiai gali būti skirtingi, kaip kam pavyksta. Tačiau pareigos tokios, kad tai yra tavo šeima, ir tuo viskas pasakyta.
Klausimas. Ar blogi tėvų tarpusavio santykiai vaikui geriau negu skyrybos?
Atsakymas. Manau, kad geriau gyventi taip, negu nepilnoje šeimoje. Vaikas be tėvo nuolat jaučiasi nesaugus (neapgintas). Šalia jo nėra žmogaus, kuris paimtų jį už kitos rankos. Aštrus netekties to, kuris turi būti šalia, pojūtis atsiliepia visą gyvenimą.
Komentaras. Šiandien išsiskyrusių šeimų skaičius sudaro 50 proc. ir vis didėja.
Atsakymas. Esmė ta, kad pasaulis vis labiau prašosi išsitaisymo. Kad pajaustų šitą poreikį žmonės patenka į sunkias būsenas, kad, galų gale, nuspręstų, jog jiems būtina ką nors daryti su savimi.
Klausimas. Ar gali kabala sulaikyti žmogų šeimoje?
Atsakymas. Ji padeda sustiprinti šeimą. Šiandien daugiau ar mažiau esame susipažinę su šia metodika, kurioje yra grupiniai pokalbiai dešimtukuose, šeimos seminaruose, įvairiai jungiantis grupėje, įtraukiant sąveiką tarp vyro ir žmonos. Mes neturime pakankamai jėgų, kad galėtume padėti kiekvienai šeimai, tačiau tai būtina nuosekliai įvesti visuomenėje.
Klausimas. Ar gali skyrybos, neištikimybė ir taip toliau paveikti žmogaus dvasinį vystymąsi?
Atsakymas. Ne. Niekas mūsų pasaulyje negali paveikti žmogaus dvasinio vystymosi, išskyrus dvasinę disharmoniją (netvarką). Tačiau mūsų materialūs, žemiški santykiai gali veikti dvasinius ryšius.

Daugiau šia tema skaitykite:

Šeima – kaip visatos centras

Ideali šeima

Šeima – dvasinio kilimo priemonė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>