Trumpo pergalė

Krizė, globalizacija

Komentaras. JAV prezidento rinkimai baigėsi, Donaldas Trumpas nugalėjo.
Per rinkimų kampaniją Jūs nuolat sakėte, kad iš dviejų kandidatų – D. Trumpas geresnis. Atvirai kalbant, labai abejojau, kad D. Trumpas laimės. Nesuprantu, kaip tai įvyko.
Atsakymas. Jaučiau, kad Kūrėjas nuves mus lengvesniu keliu – „greitinant laiką“ (derech achišena), o ne „savo laiku“ (derech beito). Ne mušimu, o pagalba – skatindamas lengvais pliaukštelėjimais, bet ne daugiau, kaip reikiama kryptimi tempiamas besispyriojantis vaikas.
Tai veikia ne žemiškajame, o dvasiniame lygmenyje. Tai ne biuletenio įmetimas į balsadėžę ar mygtuko nuspaudimas. Dvasinės jėgos gerokai stipresnės už visas žemiškąsias.
Rinkimų rezultatai byloja, kad ankstesnysis Barako Obamos kursas, palaikęs Islamo fundamentalizmą ir kenkęs patiems arabams, Europai, visam pasauliui, turi baigtis.
Tikiuosi, kad visa vadinamoji B. Obamos užjūrio politika netrukus baigsis. JAV liausis stumti Europą į prarają, išnyks niekinamas požiūris į Rusiją, Kiniją, Indiją, Pietų Ameriką.
Tai bus labiau apgalvota politika. Juk B. Obama kurstė šalis ir tautas vieną prieš kitą. Kokia išprovokuoto „Arabų pavasario“ Libijoje ir visoje Šiaurės Afrikoje prasmė? O ko pridaryta Artimuosiuose Rytuose?! Kas buvo prieš 8 metus ir kas ten dabar, jam pasitraukus?
Turime pasaulį, išdraskytą Amerikos, kuri pati žlunga. Doleris nuvertėjo, valstybės skolos milžiniškos, amerikiečiai išgyvena tik manipuliuodami. Rezultatas – pasaulinio karo grėsmė.
Juk, kaip ten bebūtų, JAV visais savo ryšių kanalais daro įtaką pasauliui.
Kokias išvadas galima padaryti iš prezidento rinkimų kampanijos? Pirmiausia, nepasitikėkite statistika, jokiais tyrimų biurais, milžiniškomis viešųjų ryšių agentūromis – jiems rūpi uždarbis. Jie kvailina visuomenę ir daro tai, kas naudinga užsakovams.
Todėl D. Trumpas padarė puikų ėjimą. Jis visiems parodė, kad negalima niekuo pasitikėti, reikia kliautis tais, kas savo akimis mato, kaip pastaruosius dvidešimt metų Amerika planingai leidžiasi žemyn. Ir su tuo nebegalima taikstytis, reikia tai sustabdyti.
Klausimas. Manote, kad prieš D. Trumpą nekils galingas pilietinis pasipriešinimas?
Atsakymas. Nemanau. Iš aukščiau viskas sutvarkyta taip, kad jis iš tikrųjų gautų kortas į savo rankas.
Dabar visiems duota dar viena laiko atkarpa, ypač mums – kabalistams. Turime tuo pasinaudoti.
Be to, mes, Izraelio tauta, turime visam pasauliui parodyti vienijimosi metodiką, ryšio tarp žmonių ir harmonijos su gamta sukūrimo metodiką.
Tai mūsų pareiga pasauliui. Jei to nepadarysime, pasaulis galiausiai atsisuks prieš mus. Todėl turime suvokti savo užduotį ir ją atlikti. Taip pasaulis taps harmoningas, pusiausviras, mums pritars, visi supras ypatingą Izraelio tautos misiją, liausis jos neapkentę ir suvoks, kodėl anksčiau nekentė, – nes ji nevykdė savo misijos, o dabar pradeda vykdyti, todėl reikia ją palaikyti. Labai tikiuosi, kad sugebėsime tai perduoti pasauliui.

Iš 2016 m. lapkričio 9 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>