Liberaliosios idėjos pabaiga

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė (M. Chazinas). Donaldo Trumpo laimėjimas JAV prezidento rinkimuose  sukėlė Europos Sąjungos elitui vos ne isteriją. Esmė ta, kad čia ne kas kita, kaip liberalios idėjos pabaiga. Liberalaus anklavo sukūrimo planetoje idėjos, kuris vadinamas „auksiniu milijardu“.
Ji išaugino milžinišką elitą žmonių, kurie sieja su ja savo gyvenimo sėkmę.
Šie žmonės, ypač jei jie humanitarai (politikai, žurnalistai, rašytojai, finansininkai ir kiti), nemąsto apie tai, kokie mechanizmai slypi už šios idėjos, kodėl ji apskritai stabili. Jie ideologinių schemų rėmuose daugelį metų aiškino, kad ši idėja yra vienintelė ir nepakentė alternatyvių idėjų nešėjų.
Mes matome, kaip naikinamos tradicinės vertybės Europos Sąjungoje ir Rusijoje. Šiandien visi pagrindiniai postai Europoje užimti žmonių, kurie neša liberaliąją idėją.
Kadangi jie nesuprato, kad po liberaliąja koncepcija slypi finansinis ekonominis modelis, kuris yra ribotas laiko atžvilgiu, Trumpo pergalė tapo jiems šios koncepcijos pabaigos simboliu. Jie ilgai užmerkdavo į tai akis, o dabar buvo priversti pripažinti, kad jų pasaulis pasibaigė. Tik jie netiki, kad už jo ribų gali egzistuoti kitas pasaulis – ir su tuo nieko neįmanoma padaryti.
Komentaras. Tai yra tai, ką aš parašiau apie Trumpo pergalę: Kūrėjas suteikia mums galimybę pereiti į „Achišenos“ vystymosi kelią – protingą vystymosi kelią, atitinkant gamtos dėsnius, o ne pagal įstatymus, kuriuos išgalvoja žmogus, liberalusis elitas.
Norisi tikėti, kad mes tuo teisingai pasinaudosime ir išmoksime tapti integralia visuomene, pasižyminčia protingu vartojimu, mokydamiesi teisingų tarpusavio santykių – nuo liberalaus „viskas leistina“ prie sąmoningos vienybės. Dėl to mums visiems reikia praeiti naujojo auklėjimo kursą.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>