Einšteinas ir kabalistai

Kabala ir kiti mokslai

Klausimas. Kuo panašūs Einšteinas ir kabalistai?
Atsakymas. Einšteinas, kaip ir kabalistai, ieškojo bendros gamtos valdymo formulės, aprašančios visus pasaulio procesus visuose lygmenyse.
Kabalistai eina toliau – jie nori ne tik protu suvokti visus pasaulio (ir ne tik mūsų, o ir visų kitų pasaulių) procesus, iki galo juos pažinti, tapti tokiais kaip jie, t. y. susitapatinti su Kūrėju, ar, jei norite, su Dievu. Tai ir yra žmogaus sukūrimo tikslas, ir iki tokio pažinimo lygio turime pakilti šiame ar būsimuose gyvenimuose.
Kaip ir Einšteinas, kabalistai laiko lauką (šviesą, mintį, Kūrėją) – pirminiu, o atsirandančius kūnus, norą – antriniu. Todėl kabalos mokslas užsiima savo noro tyrimu, kuris atskleidžia mumyse lauką – šviesą, Kūrėją.
Einšteinas nesugebėjo to atskleisti, nes manė, kad tai atskleidžiama protu, o kabalos mokslas tai atskleidžia, keisdamas žmogaus norą, t. y. per materiją.

Iš 2016 m. birželio 17 d. pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Ar Einšteinas buvo kabalistas?

Kai mokslas bejėgis – atsako kabala

Visi gamtos dėsniai – tai Kūrėjo savybės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>