Dykaduonių karta

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Pranešimas. 43 proc. amerikiečių bedarbių nenori ieškoti darbo. 59 proc. bedarbių priprato prie šventinio gyvenimo būdo ir daugiau nei dveji metai niekuo neužsiima. Tai apie 40 milijonų žmonių. Šie žmonės yra įsitikinę, kad šiuolaikinis žmogus turi visišką teisę nedirbti.
Trečdalis amerikiečių nuo 18 iki 28 metų nesiruošia užsidirbti pragyvenimui, planuoja gyventi tėvų sąskaita. Paradoksalu, bet apsimoka nepalikti vaikams santaupų, juk kol yra pinigų, vaikai net nemąsto apie darbą.
Tie, kurie nedirba, mano, kad dirbantieji yra kaip zombiai. Darbą jie suvokia kaip silpnybę. Darbo ieškoti nesiruošia kas penktas amerikietis. Patyrę žmonės žino, kaip išspausti iš valstybės maksimalią pagalbą maisto, būsto, grynųjų pinigų, sveikatos draudimo forma ir t. t.
40 milijonų žmonių nenori dirbti, dar 30 milijonų užsidirba iš to, kad šie 40 milijonų nedirba. Netolimoje ateityje dykaduonių skaičius keturis kartus viršys dirbančiųjų skaičių. Klintono programa griauna kapitalistinį verslo modelį, versdama JAV darytis panašią į Venesuelą.
Komentaras. Tendencija aiški, ją pagimdė elito gyvenimas ir troškimai. Viena vertus, nėra reikalo visiems dirbti. Supančiai aplinkai naudingiau nedirbti. Visuomenei naudingiau – mokytis ir auklėtis. Tai ir turi tapti kiekvieno privalomu užsiėmimu!

Daugiau šia tema skaitykite:

Bendrojo vartojimo ekonomika

Naujoji pasaulio ekonomika

Naujajai kartai – naujoviškas darbas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>