Išmanieji telefonai išstumia meilę

Krizė, globalizacija, Naujasis internetas

Komentaras. Dabar pasaulyje išmanieji telefonai išstumia iš žmogaus gyvenimo visa kita. Viurcburgo universitete buvo atlikta 1215 žmonių apklausa, gauti labai įdomūs duomenys.
37 %  respondentų teigė, kad pagal svarbą telefonas yra viename lygyje ar net lenkia draugus; 29 % vertina savo išmaniuosius telefonus taip pat, kaip ir tėvus; 21 % mano, kad telefonas jiems taip pat svarbus, kaip sutuoktinis ar partneris; 17 % eksperimento dalyvių pripažino, kad išmanieji telefonai jiems artimesni nei žmonės.
Atsakymas. Žinoma, išmanusis telefonas reikalingas šiandien labiau, nei kažkoks kitas instrumentas. Jis saugo mus nuo pernelyg artimų kontaktų su kitais žmonėmis, o, kita vertus, suteikia ryšį, kad sureguliuotume atstumą iki kito žmogaus.
Žmonėms labai sunku bendrauti tarpusavyje tiesiogiai, nes egoizmas atitolina juos vieną nuo kito. Todėl jie su malonumu bendrauja išmaniaisiais, kuriuose telpa visi kompiuterinės technikos pasiekimai.
Telefonas ir toliau tobulės, taps toks parankus žmogui, kad iš tikrųjų pakeis visus įmanomus buities įrenginius. Išmanusis telefonas – tai ir televizorius, ir radijas, ir pokalbių įrenginys. Su juo  įmanoma per atstumą įjungti skalbimo mašiną, mikrobangų krosnelę, užsisakyti pietus restorane, įsigyti bilietus į renginius ir t. t.
Komentaras. Tai suprantama. O kaip tėvai, draugai, sutuoktiniai?
Atsakymas. Visi jie egzistuos tik mano išmaniajame: aš galėsiu kalbėtis su tėvais, parodyti jiems save ir anūkus, ir viskas bus gerai ir paprasta.
Tai prives prie to, kad suintensyvės bendravimas tarp žmonių, o paskui jį galima bus palaipsniui pripildyti talpesnio turinio, nei ženkliukai, reiškiantys „au“ ir „ku-ku“.
O kol kas nors taip žmogus jaučiasi egzistuojantis informaciniame lauke.
Klausimas. Kodėl tada reikalaujate susitikimus daryti fiziniuose ratuose tiems, kurie studijuoja kabalą? Kodėl ratų nedaryti virtualiai, „Zoom“ programoje?
Atsakymas. Jokiu būdu. Juk išmanieji telefonai, visų pirma, leidžia laikytis distancijos ir kontaktuoti tarpusavyje per atstumą, kitaip tariant, iš pradžių atitolinti žmones, o paskui per atstumą megzti kontaktus. Dėl to egoizmas ramus: aš esu saugiu atstumu. O pas mus to neturi būti.  Priešingai, aš turiu būti tampriai susijęs su kitais. Tai ir yra darbas su egoizmu. Todėl mums išmanieji telefonai nepadės.

Iš 2015 m. birželio 13 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyvenimas, prabėgantis prie klaviatūros

Cukerbergo kalėjimas

Priklausomybė nuo socialinių tinklų – dalis evoliucijos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>