Europos Sąjunga nori atsipirkti nuo pabėgėlių

Krizė, globalizacija

Komentaras. Briuselis ir toliau išgalvoja naujų būdų, kaip spręsti pabėgėlių problemą. ES pasiruošusi skirti Afrikai 62 milijardus eurų, kad tik pabėgėliai nekirstų Afrikos sienos.
Įdomu tai, kad prieš pusę metų Europa siūlė jiems 1,8 milijardo eurų, ir jie sutiko. Praėjo viso labo pusė metų ir jau kalbama apie 62 milijardus eurų. Suma sparčiai didėja!
Atsakymas. Afrika pradeda suvokti savo galią. Tai panašu į tai, kaip kažkada ordos, apgulusios miestą, kasdavo požeminius praėjimus, mėtydavo už miesto sienų degančias strėles. Miestas gindavosi, bet vis tiek būdavo pasmerktas.
Šiandien Europa taip pat yra pasmerkta. Net jei pastatytų kinų sieną, nieko nepasieks. Jei išnagrinėsime istorijos faktus, siena ir anksčiau naudos nedavė. Ji sustiprino pačių kinų dvasią, o ne saugojo nuo priešų.
Todėl Europa pinigais neatsipirks. Juolab, ji ir neturi kitos išeities, tik susimokėti. Afrika paims pinigus ir tęs puolimą.
Europa pati save sužlugdys. Jos silpna dvasia, baigėsi tas istorinis laikotarpis, kai ji buvo galinga.
Europiečių vidinė būsena klaiki. Viena vertus, jie didžiuojasi savimi „Mes – Europa“, o, kita vertus, išgyvena depresiją, nepilnavertiškumą. Jie puikuojasi vieni prieš kitus, kuris labiau europietis, o tuo tarpu pabėgėliai tylutėliai juos užkariauja. Tuo pat metu migrantai jaučiasi absoliučiais šeimininkais, visoje Europoje sklando dvasia „mes – užkariautojai“.
Vienintelis dalykas, kurį gali padaryti Europa – tai paimti tikrąją vienijimosi metodiką, bet ne savo dabartinę. Tada joje pasireikš Aukštesniosios jėgos, Aukštesnioji Šviesa, kuri, viena vertus, atbaidys nekviestus atėjūnus, o, kita vertus, privers juos keistis. Tik Šviesa gali viską pakeisti!

Iš 2016 m. birželio 9 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas apsaugos Europos Sąjungą nuo iširimo?

Kaimas atsipirko nuo pabėgėlių

Pabėgėliai: kas laukia Europos? I d.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>