Kokia fizinių bausmių vaikams nauda?

Auklėjimas, vaikai

Komentaras. Neseniai paskelbti penkiasdešimt metų trukusių tyrimų, atliktų su vaikais ir jų tėvais, rezultatai. Tyrimo metu buvo išklausytos 160 tūkstančių vaikų istorijos.
Paaiškėjo, kad tėvų lupamiems vaikams sutrinka psichinė sveikata, jie tampa agresyvūs, nedidelių protinių gebėjimų.
Straipsnyje pabrėžiama, kad šiais laikais pasaulyje net 80 procentų tėvų vaikams taiko vienokias ar kitokias fizines bausmes.
Atsakymas. Pirmiausia reikia auklėti tėvus. Juk pats geriausias metodas – pavyzdys! Vienintelis tinkamas auklėjimas per pavyzdį: vyresniojo elgesys su jaunesniuoju. Šitaip teigia kabalos mokslas.
Tyrimai nagrinėja „tėvų ir vaikų“ klausimą, bet iš tikrųjų svarbiausia ugdyti tėvus. O pradėti, žinoma, būtina nuo nulinio amžiaus.
Tėvams reikia žinoti, kad jie turi būti pavyzdys vaikui ir sukurti tinkamą, vaiką formuosiančią atmosferą.
Jie turi studijuoti žmogaus prigimtį: berniukų ir mergaičių, vyrų ir moterų, šeimos, visuomenės psichologiją. Tai didžiulė žinių sistema, kurios daugeliui iš mūsų trūksta!
Būti tėvu – ištisas mokslas. Ar kas nors iš mūsų, vyrų, įgijo kokį nors išsilavinimą, žinių, ar buvo ugdomi, kad ką nors suprastų apie moters psichologiją? Niekas. Mes į moterį žvelgėme tik kaip į malonumų šaltinį. Ir tai baisu!
Daugelį metų, netgi studijuodamas kabalą, jaučiau savyje laukinius, pirmykščius, visiškai natūralius, gyvūninius impulsus, žvelgiau į kitus taip, kaip nežvelgčiau, jeigu mano aplinka būtų suteikusi kabalistinį auklėjimą.
Todėl kiekvienas gimdytojas turi gauti atitinkamą auklėjimą, ir tada žmogus taps žmogumi, o ne mažu laukiniu gyvūnu.

Iš 2016 m. balandžio 28 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Auklėjimas: ar žino vaikas, kas jam yra gerai?

Kaip auklėti vaikus?

Jaunųjų tėvų mokykla

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>