Robotai revoliucionieriai

Krizė, globalizacija

Komentaras. Bendrovės „Tesla Motors“ vadovas Ilan Mask įsitikinęs, kad robotai pakeis žmones darbo vietose, ir jie turės su tuo susitaikyti.
Jis mano, kad išgelbėti žmoniją nuo stagnacijos padės visuotinių reguliarių bazinių išmokų įvedimas kiekvienam visuomenės nariui, neatliekančiam jokio darbo.
Atsakymas. Verslininkas nesupranta esmės. Juk problema yra ta, kad žmogus, gaunantis pragyvenimo minimumą, sėdės priešais televizorių, rūkydamas narkotikus, ir po truputį degraduos.
Kita vertus, verslininkas, kuris atleis iš darbo šimtą darbuotojų, turės ne tik aprūpinti juos pragyvenimo minimumu, bet ir užimti, rūpintis socialinėmis problemomis. Galų gale, tai jam brangiau atsieis, nei mokėti visą atlyginimą.
Komentaras. Ilan Mask rašo, kad šie žmonės įgis naują kultūrinį identitetą…
Atsakymas. Šie žmonės nieko neįgis, jei jais niekas rimtai neužsiims ir nesukurs tinkamos visuomenės. 90 procentų Žemės gyventojų išsilaisvins nuo darbo, dėl robotų, automatų ir kompiuterių ir privalės užsiimti žmogaus ir visuomenės ištaisymu.
O mes turėsime labai rimtai ir skubiai užimti juos visą darbo dieną žmogiškosios prigimties ir visuomenės studijavimu, kaip mes turime būti susiję vienas su kitu, kaip teisingai sąveikauti ir būti harmonijoje su gamta, t. y. studijuoti kabalos mokslą.
Ir niekur nuo to nepabėgsime. Todėl, viena vertus, atsiskleidžia kabalos mokslas, kita vertus, robotizacija išlaisvina žmogų nuo darbo.
Klausimas. Vadinasi išmokos – tai kaip stipendija, kuri skiriama žmonėms, kad jie studijuotų?
Atsakymas. Ne. Šie pinigai mokami, kaip uždarbis. Pradžiai, kaip paskatinimą galima įvesti progresinį darbo užmokestį tiems, kurie gerai mokosi, nepraleidžia pamokų ir t. t. O tiems, kurie praleidžia užsiėmimus, nieko nemokėti. Tokiu būdu įpareigosime žmones būti šiame procese, kitaip žmonija neišgyvens.
Klausimas. Tai ir yra socialinė revoliucija?
Atsakymas. Taip, rami revoliucija, kuri įpareigos visus žmones studijuoti, kas yra žmogus, žmonių visuomenė, kokia ji turi būti gamtos atžvilgiu – harmonijoje su savimi ir aplinkiniu pasauliu. Priešingu atveju, žmonija labai greitai prieis prie to, kai gatvėse klaidžios valkatos ir banditai, kurie visus žudys ir degins. Ir jokios specialiosios pajėgos nepadės.
Todėl mokymosi procesas turi prasidėti jau dabar. Aš džiaugiuosi robotizacija ir žmogaus išlaisvinimu nuo darbo, apie kurį rašė Marksas. Ir rašė jis dėl to, kad žmonės taptų žmonėmis.

Iš 2016 m. lapkričio 9 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Japonija: robotai dirba vietoj fermerių

Robotų revoliucija prasideda

Apie 2018 metus biurų tarnautojus pakeis robotai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>