Tora kalba apie visus

Biblija, Izraelis ir pasaulio tautos

Klausimas. Sprendžiant iš jūsų pasisakymų, žydai turi išgelbėti pasaulį, Izraelis – Kūrėjo siekis, Dievas myli Izraelį ir pan. Jūs niekinate pasaulio tautas, sakydami, kad žydai ypatingi. Ar nebijote, kad jus apkaltins ekstremizmu?
Atsakymas. Tai, kad žydai ypatingi parašyta kiekviename Toros (Biblijos) puslapyje. Pasaulio tautos, krikščionys, o vėliau musulmonai neturėdami kito šaltinio, tik Kūrėjo duotą Torą, perrašė ją prisiėmę „pirmenybę“.
Žydų, krikščionių ir musulmonų – visų problema ta, kad niekas nesupranta, apie ką būtent kalba Tora. O ji kreipiasi į visus planetos žmones – ir kviečia laikytis jos pagrindinio dėsnio „Pamilk kitą, kaip save“. Ir nieko kito.
Tora tą, kuris laikosi meilės artimui sąlygos, vadina „žydu“ (jehudi kyla iš hebrajų k. žodžio ihud – vienybė). O tie, kurie nesilaiko šios sąlygos vadinasi goi, šio žodžio vertimas – „tauta“. Beje, Toroje ir žydų tauta vadinama goi.
Tora kalba tik apie visų tautų vienybę, kaip rašo pranašai. Ir tokią jie mato žmonijos ateitį. O žydai privalo parodyti kelią, „būti šviesa pasaulio tautoms“.
Taigi, problemos šaltinis – neteisingas Toros supratimas. Tora kalba apie bet kokios tautybės žmogų. Taip Abraomas kreipėsi į visus Babilono gyventojus. Ir jo religijos pagrindas – „pamilk artimą kaip save“. Apie tai Baal Sulamas rašo straipsnyje „Religijos esmė ir tikslas “.

Daugiau šia tema skaitykite:

Pareiga pakilti su visu pasauliu

Israelis – ne tautybė, o veržimasis aukštyn

Izraelis – pasaulio širdis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>