Žmonijos sielos struktūra

Kūnas ir siela, Viena siela

Klausimas. Kaip pagal bendros sielos struktūrą skirstoma žmonija?
Atsakymas. Mokomės to knygoje „Ketinimų vartai“, kur siela nagrinėjama kaip parcufas (dvasinis kūnas), susidedantis iš dešimties dalių (sfirot), iš kurių septynios sfiros svarbiausios.
Siela – tai mažas ar didelis, atskiras ar bendras parcufas. Bet tai viena ir ta pati sistema, vienoda sandara, tik ji arba globali, arba individuali. Į ją įeina kiekvienas dešimtuko draugas.
Dvasinė sistema susideda iš „galvos“ (kėtėr, chochma, bina) ir septynių žemutinių sfirų (hėsėd, gvura, tifėrėt, nėcach, chod, jėsod, malchut). Kiekviena žemutinė sfira savo ruožtu susideda iš dešimties sfirų, ir taip susidaro 70 dvasinių šaknų, iš kurių kyla 70 pagrindinių pasaulio tautų.
Žinoma, galima sakyti, kad pasaulyje egzistuoja kur kas daugiau tautų, bet ne visos jos laikomos tokiomis, mat kažkaip išaugo iš pagrindinių tautų ir dabar yra jų dalis. Be to, jos neturi savo pačių šaknies, tik variacijas.

Iš 2016 m. spalio 30 d. pamokos rusų k.

Kas yra sielos sudužimas?

Visas pasaulis – tai dešimt sfirų

Aš ir mano pirmos devynios sfiros

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>