Pagrindinis žmonijos darbas

Auklėjimas, vaikai, Platinimas

Komentaras. Žmonėms trūksta laiko viskam, jiems nėra kada užsiimti savimi.  Mes negalime įsivaizduoti gyvenimo be darbo. Net susipažindami su kuo nors pirmiausiai klausiame: „Kuo užsiimi? Kokia tavo specialybė?“
Atsakymas. Mes patys padarėme savo gyvenimą tokį. Šiandien, pasitelkę mechanizmus ir automatizavimą mes gaminame 100 kartų daugiau prekių negu prieš 100 metų. Ir kam?
Viskas specialiai sukurta taip, kad žmogus 8–10 valandų būtų užimtas darbe, likusį laiką –kelyje ir visai nedaug – namuose.
Tačiau ši tendencija palaipsniui nyksta. Remiantis kabalos požiūriu, greitai žmogus visiškai atgaus laiką, skirtą profesionaliam darbui. Ir vietoj to užsiims savęs ugdymu.
Visur ims veikti liaudies universitetai, kuriuose visi planetos gyventojai nuo ankstyvos vaikystės iki gilios senatvės eis mokslus, kuriuos sudarys pokalbiai, paskaitos, įvairiausi vienijimosi, auklėjimo ir švietimo pratimai. Žmogus nuo ryto iki vakaro bus užimtas savo ugdymu: truputį fiziniu, bet labiausiai – dvasiniu.
Tai taps pagrindiniu žmonijos darbu, nes tuo užsiimdami, mes pritrauksime teigiamą gamtos energiją: maksimalaus galingumo ir geriausios kokybės.
Klausimas. Kai sakote „dvasiniu“, turite omenyje santykius tarp žmonių?
Atsakymas. Taip. Tačiau šie santykiai grindžiami tarpusavio susijungimu, susiderinimu, visų žmonių suartėjimu, kai matome save tarsi išrinktus į atskirus fragmentus, varžtelius, detales ir iš jų surenkame vieną milžinišką suderintą mechanizmą, vadinamą Adomu.
Priklausomai nuo to, kaip, pritaikydami vienas prie kito kiekvieną dalį, teisingai iš savęs surinksime šį bendrą mechanizmą, pajausime, kaip mūsų daugiau ar mažiau teisingame susijungime pradeda busti ypatinga jėga – ryšio jėga, tarpusavio sąveikos jėga, kuri vadinasi Kūrėju.
Tada visi jausmai ir emocijos, kurios kyla tarp žmonių gatvėje, transporte, darbe, įgys visai kitą prasmę ir jėgą. Mes atrasime visai kitą stimulą gyventi susijungę tarpusavyje.
Ir tai turi prasidėti jau dabar, nes visas pasaulis artėja prie to, kad atskleistų žmonijai, kaip mūsų egoistinis vystymasis, besiremiantis nutolimu vienas nuo kito ir konkurencija, naikina mus ir stumia į niekur.

Iš 2016 m.  balandžio 17 d.  pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl šis laikas toks ypatingas?

Mano mintys Twitteryje (2017 02 12)

Naujojo pasaulio pamokos. Vergai savo noru

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>