Ar įmanoma bendro vartojimo ekonomika?

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Pranešimas. Nuomuoti, skolinti, dalintis – tai bendras bendros vartojimo ekonomikos vardiklis. Galima pasidalinti tarpusavyje darbo valandas, patalpas, instrumentus.
Tarpinės įmonės užmezga ryšius tarp pardavėjo ir pirkėjo.
Tai įvairių paslaugų tarnybos, naminiai pietūs, smulkios paslaugos, elektromobilių, dviračių, svečių apartamentų fondas, kviečiantys dalintis tarpusavyje daiktais. Ši ekonomika kelia susidomėjimą, nes leidžia  susipažinti žmonėms, kurie kitaip niekada nesusitiktų.
Ji remiasi abipusiu pasitikėjimu, moko žmones pasikliauti vienas kitu. Ji kelia resursų panaudojimo efektyvumą. Be to, skatina naujus ir novatoriškus kasdienių problemų sprendimus ir stiprina privatųjį sektorių ekonomikoje.  Tačiau visų pirma  ji moko žmones   padėti ir pasitikėti vieni kitais.
Komentaras. Tačiau, jeigu mes iš anksto neištaisysime savo egoizmo, iš šios puikios idėjos liks tik verslas, mokesčiai, reklama, kurie viską užsmaugs. Atsitiks kaip su ES – be išankstinio žmonių auklėjimo, kaip pasiekti gerus tarpusavio ryšius, kad užsidirbtų didžiausią  apdovanojimą – pasijustų susijusiais su amžinybe – žmonės nesielgs atsakingai,  kas būtina geriems santykiams, – egoizmas to neleis.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kokybinis šuolis į naują pasaulį

Optimalioji ekonomika

Krizė: globalaus valdymo atstumtieji

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>