Ieškokite moters!

Kabalos mokymasis

Klausimas. Senovėje buvo sakoma: „Ieškokite moters“. Kodėl laisvos moterys istorijos eigoje labai dažnai tapdavo nesantaikos, karų, konfliktų ir nelaimių šaltiniu?
Atsakymas. Tai priklauso nuo vyrų, o ne nuo moterų. Kiekviena moteris, žinoma, turi savo charakterį, klastingumą, norą užvaldyti vyrą, jį išnaudoti. Tai moteriškas grynai egoistinis noras, kuris būdingas ir vyrams.
Ištaisymas daugiau gula ant vyriškosios dalies pečių. Vyruose egzistuoja tiek moteriškas pradas (egoizmas), tiek vyriškas pradas (galimybė ištaisyti šį egoizmą).
O moteryje balansas tarp dešiniosios ir kairiosios linijos, tarp noro gauti ir ketinimo duoti, yra kitoks. Jis daugiau siejasi su jos prigimtimi. Vyras daugiau atitrūksta nuo dvasinių užsiėmimų ir permeta dėmesį į moteris, nes, kaip pasakyta, jo didžiausias noras – seksualinis troškimas moters, ypač po to, kai buvo sugriauta Šventykla.
Moteris atitrūksta nuo dvasinio darbo, nes ji priklausoma nuo vyro. Taip kad – kliūčių paveikslas yra skirtingas. Jis susiliejęs, susipynęs tarpusavy, bet skirtingas.
Klausimas. Ką reiškia „moterys priklauso nuo vyrų“?
Atsakymas. Moteriai stinga vyro, ji jo ieško, ji nori prisirišti prie jo, būti susieta su juo, priklausyti jam. Juk moters noras – turėti namus, šeimą.
Klausimas. Taip būna, kai ji yra viena. O jeigu ji yra susituokusi, kokios tada būna kliūtys?
Atsakymas. Kai ji galvoja tik apie šeimą, vaikus, ir tai ją įtraukia. Tačiau šiandien yra labai daug kitų problemų. Iškyla visokių šalutinių veiksnių, nes mes artėjame prie išsitaisymo pabaigos.
Apskritai, kliūčių yra įvairių, ir jos kelyje į dvasingumą pasireiškia skirtingai vyrams ir moterims.

Iš 2016 m. balandžio 24 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Vyro ir moters dvasinis kelias

Dvasinis pasaulis: vyrai ir moterys

Vyras ir moteris – dvi stichijos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>