Kas yra laimė?

Dvasinis darbas, Kūrėjas

Klausimas. Kas kabalos požiūriu yra laimė?
Atsakymas. Kabalos požiūriu laimė – padaryti Kūrėją laimingą.
Padaryti Kūrėją laimingą– reiškia jausti, kad teiki Jam malonumą, darai Jį laimingą, nes, žvelgdamas į tave, Jis džiaugiasi. Jausti, kaip Jis džiaugiasi tavimi – tai nuostabiausia būsena! Net nežinau, kaip ją galima perduoti.
Galbūt įmanoma tai palyginti su jausmu, kai tėvai džiaugiasi savo vaikais. Tą išjaučiau, perleidau visa tai per save, per vaikus, anūkus ir galiu pasakyti, kad apima labai didelis džiaugsmas, kai tėvai džiaugiasi dėl tavęs.
Tačiau Kūrėjas – tai visiškai kitas lygis!
Kabaloje nurodomas dvigubas, dvipusis ryšys: Kūrėjas džiaugiasi, nes mes džiaugiamės, darydami Jį laimingą, ir dėl to esame laimingi.
Mes susijungiame su Juo, todėl atsiranda dvigubi pojūčiai, susiliejantys į vieną. Vadinasi, ir aš, ir Jis – mes kartu jaučiame tą patį. Tai yra Jo ir mano laimės pojūčiai neatskiriami.
Klausimas. Kaip padaryti Kūrėją laimingą?
Atsakymas. Kūrėjas – tai mes visi kartu, mūsų susivienijimas, susijungimas, vidinis, jausminis, sąmoningas vieno su kitu susiliejimas. Mes, susivieniję širdimis ir mintimis, – tai ir yra Kūrėjas. Visų susijungimas į bendrą vienetą suvokiamas kaip Kūrėjas. Todėl Kūrėjas atskleidžiamas būtent taip – per mūsų tarpusavio susivienijimą.
Klausimas. Kaip būti laimingam, nesuprantant, kas yra Kūrėjas? Kaip Jo siekti?
Atsakymas. Kūrėją reikia atskleisti! Nesupratimas, nežinojimas mums duoti tam, kad atskleistume Kūrėją. O jei tai būtų žinoma, tuomet žmogus būtų dvasiškai gyvūninėje būsenoje, nes mes šiame pasaulyje esame gyvūniniame lygmenyje. Taigi, reikia pačiam pasiekti naują būseną, pačiam ją savyje sukurti – su mums duotais instrumentais! Tačiau žmogus pats save lipdo, sukuria.
Taigi, žmogus tarytum ima materiją ir pradeda su ja dirbti. Taip palaipsniui iš negyvos materijos jame susidaro gyva: augalinė, po to gyvūninė, vėliau žmogiškoji. Atsiranda įvairiausios jos variacijos, metamorfozės.
Vadinasi, žmogus pats savyje kuria visas šias sankaupas, junginius, begalinę daugybę kombinacijų! Visa tai – sfiros, sfiros, sfiros. Galų gale gaunama DNR, visi tie baltymai, spiralės – tai, ką matome biologijoje.
Tik visa tai aukštesniame lygmenyje: tikslų lygyje, kai žmogus ne tik kuria ir lipdo pagal kažkokius gamtos dėsnius, bet pats šiuos dėsnius atskleidžia ir pats juos įgyvendina! Kitaip tariant, tai iš esmės milžiniškas kūrybinis darbas. Todėl žmogus imasi šio darbo, vadinamo Kūrėjo darbu.
Nėra didesnio malonumo žmogui pačiam visa tai kurti savyje! Ir tai skirta visiems!
Klausimas. Ar skiriasi laimė gauti iš Kūrėjo ir laimė duoti Jam?
Atsakymas. Tai neturi reikšmės. Net gauti iš Kūrėjo gali reikšti daugiau, nei duoti Jam, – jei tai dėl susiliejimo ir susivienijimo, tampant panašiems į Jį.

Iš 2016 m. birželio 19 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Į laimę vienu šuoliu

Teisiame Kūrėją

Kaip galima suteikti malonumą Kūrėjui?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>