Savišvietos universitetas

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija

Komentaras. JAV (Kalifornijos valstijoje) atsidarė savišvietos universitetas, kuriame mokosi tūkstančiai studentų. Šio unikalaus universiteto specializacija – kompiuterinių technologijų studijos.
Visi mokiniai savarankiškai, be dėstytojų dalyvavimo procese mokosi programavimo, kodavimo. Be to, jie dalijasi tarpusavyje bazine informacija, tikrina vienas kito namų darbus ir t.t.
Tokia patirtis gauta Prancūzijoje, sėkmingai taikyta ir dabar bandoma Amerikoje.
Atsakymas. Tai labai gerai, nes tai atkuria žmoguje žmogų, daro jį savarankišką, atsakingą, pasiruošusį bendrauti. Studentai katu atlieka užduotis, daro pamokas. Tarpusavio ryšys – tai nuostabu.
Senas mokymosi būdas palaipsniui išnyks. Mes prieiname prie to, kad kompiuteris žmogui taps langu į pasaulį, per kurį jis viską pasieks.
Klausimas. O kaip dėstytojai, kurie gauna įvairius laipsnius, daktarai, profesoriai?
Atsakymas. Jie taip pat bus. Jų funkcija bus rašyti knygas, įvairias programas, darbus, kontrolinius, seminarus ir taip toliau. O kam gi skaityti paskaitas?! Reikia pereiti prie savarankiško mokymosi metodų.
Komentaras. Mane labiausiai stebina, kad studentai tikrins vienas kito namų darbus.
Atsakymas. Tai vers būti integracijoje vienas su kitu, padidins tarpusavio ryšį, – svarbu ne atskirti ir pasodinti prie kompiuterio, o pasodinti kartu. Juk, iš principo, mes privalome atskleisti savyje ne tik kontakto, o ir tiesioginio ryšio vienas su kitu būtinybę.
Žiūrint į mūsų tolimesnio skverbimosi į gamtą, žmogų, bendruomenę, ekonomiką, prekybą ir taip toliau perspektyvas, tai yra labai realios ir reikalingos veiklos sferos, mes aptiksime, kad viskas pavyks, tiktai organizuojant teisingą tarpusavio ryšį.
Teisingas ryšys, kaip technikoje, yra toks, kai pliusas ir minusas kontaktuoja tarpusavyje ir susijungia per kokią nors jėgų iškrovą. Tarp jų, žinoma, turi būti rezistorius, tačiau jis svarbus tik sujungimo vietoje, per jį išsilaisvina teigiama energija.
Esu tikras, kad ateityje žmonės tai atras. Mes, savo ruožtu, turime paaiškinti žmonėms, kad tai yra teisingo teigiamų ir neigiamų savybių, nuomonių, požiūrių visuomenėje susijungimo dėsnis, ir visa tai būtina tam, kad teisingai vienytumės tarpusavyje. Tuomet žmonija gali tikėtis gero dvasinio pakilimo ir matyti naują vystymosi pakopą.

Daugiau šia tema skaitykite:

Susieti vienu tinklu

To dar nebuvo

Šviesa padeda ugdytojui

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>