Kaip rinktis likimą II d.?

Valios laisvė

Klausimas. Ar visas mano gyvenimas ir visi jo įvykiai užprogramuoti iš anksto?
Atsakymas. Visa mūsų tikrovė – tai programa, kurioje egzistuojame ir jos tėkmėje vystomės. O mes patys – šios programos elementai, su kuriais ji dirba, kuriuos vysto.
Programa – tai mus veikiančios jėgos, pravedančios mus per įvairias būsenas: buvai vaikas, mokeisi, ėjai į kariuomenę, paskui susituokei, susilaukei vaikų ir t. t. Nejau rinkaisi, kas su tavimi nutiks? Nieko nesirinkome, nors ir įsivaizduojame, kad viskas mūsų rankose, ir mes patys nusprendėme, kur mokytis, su kuo tuoktis ir pan.
Tačiau visa tai netiesa – gyvenimas teka per žmogų jo neatsiklausdamas. Kai dabar, jau būdamas septyniasdešimties, žvelgiu į savo gyvenimą, man tampa aišku, kad nieko nesirinkau. Mane pastūmėjo į įvairiausias būsenas, privertė reaguoti į įvykius, pereiti įvairias būsenas.
Ateities atžvilgiu dar galiu turėti iliuzijų, kad galiu elgtis pagal tai, kaip pasirinkau. Tačiau praeities atžvilgiu akivaizdu, kad nieko nesirinkome.
Kas nors griaušis, kad pasielgė taip, o ne kitaip. Bet dauguma, patirtimi įgiję išminties, vis dėlto supranta, kad atsitiko tai, kas turėjo atsitikti ir nieko negalima pakeisti – toks likimas.
Klausimas. O kur užrašytas mano likimas ir viskas, kas su mumis vyks?
Atsakymas. Tai įrašyta bendroje programoje, esančioje gamtos jėgų lauke, kurioje egzistuojame.
Klausimas. Kada užrašoma ši programa: dar iki žmogaus gimimo, gimstant ar gyvenant?
Atsakymas. Visa programa jau užrašyta nuo kūrimo pradžios iki jos galo. Žinoma, žmogui dar negimus egzistuoja visa jo gyvenimo kelio programa. Tas scenarijus yra jėgų lauke, kuris vadinasi Šchina  – bendru noru, o tai – visos kūrinijos medžiaga. Šiame lauke veikia jėga, stumianti norą mėgautis į jo galutinę būseną, į numatytą tikslą.
Šios nore veikiančios jėgos formulė vadinama kūrimo sumanymu. Kūrimo sumanymas – tai ta programa, ta jėga, ta formulė, kuri vysto norą iš jo pradinės formos į galutinę. 99.99% žmonių ši programa užrašyta iš anksto, o 0.01 % neužrašyta…
Bus tęsinys.

Iš 2017 m. liepos 25 d. TV laidos „Naujasis gyvenimas“ Nr. 886

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip rinktis likimą I d.?

Nori pakeisti pasaulį – pakeisk save

Aukštesniosios jėgos, arba, kaip pakeisti likimą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>