Pranašautojų ir būrėjų amžius

Kabala ir religija

Klausimas. Jei žinome iš kabalos mokslo, kad prognozės yra labai žalingos žmonijos vystymuisi, nes jį riboja, kodėl kabalistai nekovoja su šiuo reiškiniu? Šiandien kiekviename televizijos kanale galima pamatyti futuristų, pranašautojų, astrologų.
Atsakymas. Iš tiesų, XXI amžius, o kiekviename televizijos kanale mirga net ne futurologai, o tiesiog bobutės, kurios buria kortomis, meta karoliukus, monetas ir šnabžda užkalbėjimus! Kiekvienais metais išleidžiami astrologiniai kalendoriai, aiškinantys, ką reikia daryti ir ko saugotis tokiam ir tokiam astrologiniam ženklui. Tačiau baisiausia, kad šie paistalai priskiriami kabalos mokslui, nes taip pakeliama kartelė ir parduodama brangiau, nors šis mokslas su tuo neturi nieko bendra.
Klausimas. Ar manote, kad reikia kažkaip apie tai aiškinti, ar tai atkris savaime?
Atsakymas. Ne, kabalistai neturi aiškinti. Jei kovočiau su visais, kurie šmeižia kabalos mokslą, tai neliktų niekam kitam laiko.
Pasaulyje milijardai žmonių ir, jei kiekvienas pasakys nors pusę žodžio prieš kabalos mokslą, kaip galėsiu kiekvienam paaiškinti?
Jų požiūris į kabalos mokslą kyla iš jų ribotumo ir negalėjimo jo atskleisti. Tačiau mes vis tik vystomės, nors lyginant su XX a., šis amžius – tamsesnis, bet ir tas periodas praeis.

Iš 2017 m. sausio 1 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Apie sielą, gyvenimą ir mirtį

Kol sena nenumirs – nauja neužgims

Keletas laisvės akimirkų

http://www.laitman.ru/uroki/199707.html
Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>